• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2023

15:45

Snažan udar, Putin u velikoj opasnosti! Cela Rusija na nogama zbog "crnog labuda", Zapad povlači očajnički potez!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Snažan udar, Putin u velikoj opasnosti! Cela Rusija na nogama zbog "crnog labuda", Zapad povlači očajnički potez!

Podeli vest

Džek Divajn, bivši veteran američke Centralne obaveštajne agencije, izjavio je da su dani Vladimira Putina odbrojani, predviđajući da će ruski predsednik biti svrgnut u "crnom labudu" (neočekivanom državnom udaru), kao i da je smena jednog od najkontroverznijih i nemilosrdnih lidera savremene istorije samo pitanje vremena.

On je služio je tri decenije u američkoj obaveštajnoj agenciji i rekao je u ekskluzivnom intervjuu za The Sun da ne bi bio iznenađen da Putin "nestane sutra". 

Takođe su se pojačali izveštaji o Putinovom lošem zdravlju, s glasinama iz Kremlja da je u raznim trenucima bio blizu smrti. Zatim se suočio s naoružanim ustankom predvođenim ratnim vođom Jevgenijem Prigožinom, koji je okupio plaćenike Vagnera u čudnom i kratkotrajnom zavereničkom planu. Kako navodi britanski ist, Prigožin je umro zbog svoje nevernosti.

Ali Divajn (83) koji je vodio hiljade špijuna u tajnim misijama širom sveta 32 godine, veruje da će Putinov pad biti delo onih koji su mu najbliži.

- Putin može nestati sutra, i ne bih bio iznenađen da je neki deo vlade odlučio da preduzme izvršnu akciju - rekao je Divajn za The Sun. 

Divajn veruje da je Putin postao sve nepredvidljiviji i opasniji - a njegova invazija na Ukrajinu "posejala je njegov politički pad". 

Divajn veruje da će popularnost Putina nastaviti da opada kako rat bude trajao - ali to neće zaustaviti "njegovo strašno delovanje". Ruski lider će nastaviti sa svojom borbom "ma koliko to koštalo", rekao je Divajn.

- Što su veći gubici i što je više vidljivog nasilja za ruske građane, manje ljudi želi da učestvuje - objasnio je.

- Imaće teškoće pri regrutovanju, ali to je ipak Rusija. Naći će način da natera, privoli. Izaći će na kraj s vojskom, ali rat će postajati sve manje popularan. Zastoj u Ukrajini verovatno će dovesti do svrgavanja Putina u "crnom labudu" državnom udaru. To će biti iznenađenje. Uvek postoji ono što nazivamo 'crni labud' koji se pojavi iznenada. Ali ako ne dođe do 'crnog labuda', verujem da će njegovi problemi početi kada dođe do zastoja, a to je sada. Ne mislim da će biti ustanka. Mislim da će biti ono što bismo mogli nazvati državnim udarom - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija