• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.12.2023

17:37

Putin održao novogodišnje obraćanje! Svima je zapao za oko jedan detalj (FOTO)

Printscreen "X"

Vesti

Putin održao novogodišnje obraćanje! Svima je zapao za oko jedan detalj (FOTO)

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji će se kandidovati na izborima u martu, danas se u svom novogodišnjem obraćanju samo usputno dotakao rata u Ukrajini, pozdravljajući svoje vojnike kao heroje, ali najviše ističući jedinstvo i zajedničku odlučnost.

Unapred snimljeno obraćanje, koje se emituje nešto pre ponoći u svih jedanaest ruskih vremenskih zona, u velikoj je suprotnosti sa prošlogodišnjim, kada je Putin stao ispred vojnika i pozvao građane da se žrtvuju u, kako je rekao, borbi za opstanak.

Foto: Printscreen "X"

Ovako je izgledalo prošle godine

Svima koji su na borbenim položajima i na čelu borbe za istinu i pravdu: Vi ste naši heroji, naša srca su uz vas. Ponosni smo na vas, divimo se vašoj hrabrosti“, rekao je Putin, ovoga puta tradicionalno pod zidine Kremlja.

"Nema sile koja može da nas razdvoji"

Ukrajina nije pomenuta ni eksplicitno ni pod terminom „specijalne vojne operacije“, kako Putin naziva rat koji je pokrenuo u februaru 2022. godine slanjem ruskih oružanih snaga u Ukrajinu. Uz gušenje svih značajnijih opozicionih snaga i bilo kakvo političko neslaganje, izvesno je da će 71-godišnjak pobediti na izborima i produžiti svoje 24 godine na vlasti.

Međutim, poslednjih meseci, kada se rat u velikoj meri pretvorio u ćorsokak, on je ublažio svoje ranije bučne, nacionalističke poruke o Ukrajini i više se okrenuo ekonomiji i inflaciji, pitanjima koja su važnija za birače.

Više puta smo dokazali da možemo da rešimo najteže probleme i nikada nećemo odstupiti jer nema te sile koja može da nas razdvoji“, rekao je on. Putin je predstavio Rusiju i njen narod kao ujedinjene, pune podrške i „čvrste u odbrani nacionalnih interesa, sloboda i bezbednosti, vrednosti“.

„Rad na opštem dobru ujedinilo je društvo. Jedinstveni smo mislima, radom i borbom, radnim danima i praznicima, pokazujući najvažnije vrednosti ruskog naroda – solidarnost, milosrđe, hrabrost“, rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija