• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.01.2024

23:50

Stigao moćni razarač, Iran zabio prst u oko Americi! Rat može početi svakog časa, situacija izmiče kontroli!

EPA/Shutterstock

Vesti

Stigao moćni razarač, Iran zabio prst u oko Americi! Rat može početi svakog časa, situacija izmiče kontroli!

Podeli vest

Iranski razarač Alborz uplovio je kroz moreuz Bab el Mandeb i ušao u Crveno more.

Ne navode se razlozi zbog kojih je komanda flote Islamske Republike poslala razarač u Crveno more.

Iranski ratni brodovi "obavljaju misije u međunarodnim vodama kako bi osigurali sigurnost brodskih ruta i borili se protiv pirata" od 1988. godine, pišu iranski mediji.

Nakon eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u pojasu Gaze, Huti iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah, koji podržava Iran, rekli su da će izvršiti udare na Izrael i da neće dozvoliti da plovila pod izraelskom zastavom prođu kroz vode Crvenog mora dok operacija u palestinskoj enklavi ne bude zaustavljena.

Huti su od sredine novembra napali više od 20 civilnih i vojnih brodova u Crvenom moru, prema procenama Centralne komande SAD.

Kao odgovor na akcije Ansar Alaha, američke vlasti su najavile formiranje međunarodne koalicije i pripremu operacije Čuvar prosperiteta kako bi se osigurala sloboda plovidbe i zaštitili brodovi u Crvenom moru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija