• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.01.2024

12:28

Nemačka puca po šavovima, Šolc se sprema da priredi šok u Briselu!

Reuters

Vesti

Nemačka puca po šavovima, Šolc se sprema da priredi šok u Briselu!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc želi da izvrši dodatni pritisak na partnere iz Evropske unije da isporuče više oružja Ukrajini, tako što će pokrenuti to pitanje na specijalnom samitu lidera EU sledećeg meseca.

Lideri evropskih država sastaće se 1. februara u Briselu, gde planiraju da usvoje paket finansijske pomoći Kijevu od 50 milijardi evra. 

Šolc namerava da iskoristi ovu priliku za dodatnu debatu o vojnoj podršci Ukrajini koju pojedine zemlje EU planiraju za ovu godinu, rekao je neimenovani izvor za Politiko.

- Isporuke oružja Ukrajini koje je do sada planirala većina država članica EU svakako su premale. Zbog toga pozivam naše saveznike u Evropskoj uniji da takođe pojačaju svoje napore u podršci Ukrajini jer su potrebni veći doprinosi - poručio je Šolc u ponedeljak.

On je dodao da je zatražio od država EU da sastave kompletnu listu vojne pomoći koju zemlje članice planiraju da pošalju Ukrajini ove godine, "najkasnije" do samita 1. februara.

Plan Berlina da raspravlja o toj listi verovatno će povećati pritisak na zemlje poput Francuske, Italije i Španije, koje su do sada Kijevu donirale relativno malo vojne opreme u poređenju s Nemačkom, navodi Politiko.

Prema Institutu za svetsku ekonomiju, iz Kila, Nemačka je prošle godine bila drugi najveći donator oružja Ukrajini, posle SAD, poslavši u tu zemlju vojnu pomoć vrednu 17.1 milijadi evra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U njegovoj zemlji epski protesti, šef mu najnepopularniji u istoriji, a on soli pamet Vučiću preko N1! (VIDEO)
Politika

U njegovoj zemlji epski protesti, šef mu najnepopularniji u istoriji, a on soli pamet Vučiću preko N1! (VIDEO)

Hrvat iz Nemačke Josip Juratović, inače automehaničar sa dve godine srednje škole, za tajkunsku televiziju N1 napao je rukovodstvo u Srbiji na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem istakavši da je „narod nezadovoljan“, iako su građani na decembarskim izborima pružili ogromno poverenje listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

10.01.2024

08:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija