• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.01.2024

07:10

(VIDEO) Kijev u šoku - šta je ovo?! Putinov "penicilin" razmontirao Ukrajince, sve što vidi razara u paramparčad!

Printscreen/Telegram

Vesti

(VIDEO) Kijev u šoku - šta je ovo?! Putinov "penicilin" razmontirao Ukrajince, sve što vidi razara u paramparčad!

Podeli vest

Jedinica ruskih trupa, poznata kao „Zapad“, otkrila je gde se nalazi artiljerija Oružanih snaga Ukrajine koristeći najsavremeniji sistem za izviđanje artiljerije – Penicilin.

Ovo izuzetno otkriće pojavilo se u pravcu Kupjanska. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je podelilo je informacije o događaju u nedavnoj izjavi za štampu.

Raspoređen na jednom od najnepovoljnijih delova fronta, kompleks Penicilina je igrao ključnu ulogu u vojnom izviđanju. Uspešno je detektovao aktivnosti ukrajinskih trupa oko 25 km duboko u liniju fronta, čime je poboljšao njihovu koordinaciju naoružanja.

Osnovna funkcija kompleksa za merenje zvuka u borbenim scenarijima je ispitivanje zvučnih talasa koji nastaju ispaljivanjem različitih artiljerijskih i minobacačkih oružja.

Ove zvučne talase primaju daljinski detektori zvuka postavljeni daleko od kontrolne sobe. Opremljen visokoosetljivim zvučnim senzorima, ovaj borbeni aparat može da prepozna zvuk artiljerijske granate sa izuzetne udaljenosti do 50 km.

Štaviše, promišljen teritorijalni raspored senzora, zajedno sa optimalnim pozicioniranjem, omogućava specijalizovanom kompjuterskom softveru borbene jedinice da precizno odredi koordinate neprijateljskog oružja sa impresivnom preciznošću.

U međuvremenu, pasivne radio emisije kompleksa za merenje zvuka nude značajnu prednost – ostaje aktivan bez privlačenja pažnje na sebe, što čini detekciju od strane neprijateljskih radio uređaja daleko manje verovatnim.

Artiljerijski izviđački kompleks „Penicilin“ odgovoran je za kritični zadatak protivbaterijske borbe.

Drugim rečima, ova grupa vojnika ima zadatak da identifikuje neprijateljske vatrene tačke, a zatim da snabdeva kolege artiljerce suštinskim informacijama o ciljevima za odmazdu.

Podaci se brzo i efikasno obrađuju i šalju artiljercima. Ovaj brzi preokret omogućava poboljšanu stručnost u artiljerijskim operacijama.

Kompleks penicilina je takođe poznat po svojoj visokoj mobilnosti sa svojom posadam koja svakodnevno strateški menja svoju lokaciju kako bi povećala svoje šanse da ostanu neotkriveni, čime se značajno povećava preživljavanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija