• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.01.2024

08:05

Hitno! Moćnici u Davosu pričaju o "Bolesti Iks"! Smrtonosnija 20 puta od korone, SZO izdala alarmantno upozorenje!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Hitno! Moćnici u Davosu pričaju o "Bolesti Iks"! Smrtonosnija 20 puta od korone, SZO izdala alarmantno upozorenje!

Podeli vest

Na Svetskom ekonomskom forumu koji se održava u švajcarskom gradu Davosu od 15. do 19. januara 2024. godine, planirano je da se razgovara o „Bolesti Iks“, koja može biti 20 puta smrtonosnija od pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju na veb stranici organizacije.

„Sa novim upozorenjima Svetske zdravstvene organizacije da bi nepoznata 'bolest Iks' mogla da izazove 20 puta više smrtnih slučajeva od pandemije koronavirusa, koji novi napori su potrebni da se zdravstveni sistemi pripreme za mnoge izazove koji su pred nama?" – stoji u najavi sastanka.

Diskusija će se održati 17. januara od 11.30 do 12.15. Njemu će prisustvovati šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus, šef brazilskog Ministarstva zdravlja i drugi zdravstveni stručnjaci.

SZO je 2020. godine navela da prvi „patogen Iks“ treba s pravom biti prepoznat kao SARS-CoV-2 koronavirus, koji je izazvao pandemiju COVID-19. Istovremeno, postoji velika verovatnoća da će ga pratiti druge varijante. Među faktorima koji doprinose, naučnici navode povećane promene životne sredine i razvoj biološkog oružja.

S obzirom na brzo rastuću otpornost bakterija na antibiotike, moguće je da će sledeća „bolest Iks“ biti bakterijska infekcija, uključujući i onu već poznatu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(UŽIVO) Cure detalji sastanka u Davosu! Nove eksplozije u Krivom rogu, Zapad ima novu zamku za Moskvu?!
SUKOB RUSIJE I UKRAJINE

(UŽIVO) Cure detalji sastanka u Davosu! Nove eksplozije u Krivom rogu, Zapad ima novu zamku za Moskvu?!

Rat u Ukrajini, 690 dan. U Davosu je održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost zemalja širom sveta o mirovnoj formuli za Ukrajinu. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije bio na sastanku, ali će se pojaviti na Svetskom ekonomskom forumu koji sutra počinje u Davosu. Zelenskog je predstavljao šef kabineta Andrij Jermak, koji je rekao da je sastanku prisustvovalo 18 azijskih, 12 afričkih i šest južnoameričkih zemalja, odnosno da je bilo više od 80 učesnika.

14.01.2024

22:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija