• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2024

16:35

Šta sad?! NATO država raspalila šamarčinu Zelenskom! Kukao i molio, a onda dobio odgovor koji ga je ostavio bez teksta!

Dmytro Larin / Shutterstock.com

Vesti

Šta sad?! NATO država raspalila šamarčinu Zelenskom! Kukao i molio, a onda dobio odgovor koji ga je ostavio bez teksta!

Podeli vest

Estonija neće proterivati ukrajinske muškarce starosne dobi za mobilizaciju koji su došli u ovu zemlju, izjavila je estonska premijerka Kaja Kalas.

Ona je priznala da je o ovom pitanju razgovarala sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, koji je u četvrtak posetio Talin, ali je isključila proterivanje Ukrajinaca, pošto se oni u Estoniji nalaze legalno.

- Kada su došli ovde, Evropska unija im je pružila privremenu zaštitu. Stoga definitivno nećemo učiniti ništa da ih izručimo. Zadatak Ukrajine je da kontaktira ljude ovde i pozove ih da se vrate - rekla je Kalasova u video-intervjuu za „The Kiev Independent“.

Na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak nakon sastanka sa Kalasovom, Zelenski je rekao da su njegovoj zemlji potrebni vojno sposobni muškarci koji su otišli ​​u inostranstvo, napominjući da oni neće nužno biti upućeni na front, ali da mogu da rade i plaćaju porez u Ukrajini, a koji će ići na finansiranje ukrajinsku vojsku. On nije direktno rekao da li Estonija treba da protera ukrajinske državljane koji ovde žive.

Prema poslednjim podacima Odeljenja policije i granične straže, u Estoniji se nalazi 35.713 ukrajinskih izbeglica, od kojih je 6.898 starosti od 18 do 60 godina, odnosno vojno sposobnih muškaraca.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija