• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

20:25

Holandija šalje dronove! Ogromni gubici za 24 sata! Ukrajina PVO ne može da se odupre

Tanjug/AP

Vesti

Holandija šalje dronove! Ogromni gubici za 24 sata! Ukrajina PVO ne može da se odupre

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 699. dan.

Ukrajinci izgubili 18 tenkova za 24 časa

U pokušajima da povrati izgubljene pozicije, ukrajinska komanda ubacuje u borbu sva raspoloživa sredstva. Međutim, jedini rezultat ovih pokušaja je sve veći broj uništene opreme Oružanih snaga Ukrajine.

Protekla 24 časa postavila su rekord po broju uništenih ukrajinskih tenkova u dužem vremenskom periodu. Prema dnevnom izveštaju ruskog Ministarstva odbrane, na svim sektorima fronta uništeno je 18 tenkova. Posebno vruće bilo je na Donjeckom pravcu, gde Oružane snage Ukrajine pokušavaju da se vrate na izgubljene položaje u rejonu Kleščejevke. Šef pres centra grupe „Jug” saopštio je da je odbijeno šest napada jurišnih grupa ukrajinske 22. mehanizovane brigade.

Kao rezultat borbi ovde je uništeno 10 tenkova, uključujući jedan nemački Leopard 2A5. Gubici u ljudstvu su bili prilično teški. Pored tenkova uništene su dve haubice M777, samohotka Krab, kao i haubice Msta-B i D-20.

Još pet tenkova je uništeno u Kupjanskom pravcu fronta. Ovde su ruske jedinice odbile devet ukrajinskih napada u oblastima naselja Novoegorovka i Sinkovka. Tokom borbi na ovom području. U pravcu Krasnolimanska ruski vojnici su uspeli da unište dva tenka, a još jedan je pogođen u pravcu Zaporožja.

Holandija šalje donove na granicu sa Rusijom

Holandija će u februaru poslati u Rumuniju, na istočnu granicu NATO-a, tri drona „MQ-9 Reaper” kako bi nadgledali aktivnosti Rusije, piše „Parol“.

Nemački mediji: Ukrajina PVO ne može da se odupre

Ukrajinska PVO nije u stanju da se izbori sa novim ruskim udarima, rekao je u emisiji kanala „Velt“ nemački novinar Paul Ronchajmer.

-U Kijevu strahuju da neće biti raketa za PVO, rekao je on i dodao da u Ukrajini nema dovoljno ni raketa za sistem „patriot“.

Ima sve više informacija da nema dovoljno raketa za taj sistem, što je direktno posledica situacije u Kongresu SAD koji ni do dan danas odobrio novac, naveo je novinar.

Vazdušna opasnost u regionima Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Kirovogradskoj, Nikolajevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

Svet zanemeo! Otkriće u Ukrajini zaprepastilo sve! Da li baš ovde završava zapadna pomoć Kijevu?!

 

Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

▪ Ruske oružane snage su izvele grupni udar preciznim oružjem na objekte ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa;

▪ Oružane snage Rusije su pogodile kontrolni centar operativno-taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine „Liman“;

▪ Ruske oružane snage su odbile šest napada Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu;

▪ Gubici Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu premašili su 280 vojnika;

▪ Na južnodonjeckom pravcu oružane snage Ukrajine izgubile su više od 105 vojnika, 7 vozila i samohodni top Akacija;

▪ Oružane snage Rusije su poboljšale situaciju duž linije fronta na krasnolimanskom pravcu. Ukrajinska vojska je izgubila više od 220 vojnika;

▪ Na zaporoškom pravcu pogođeni su položaji tri brigade Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj je izgubio oko 55 vojnika i jedan tenk.
 

 

(FOTO) Pala krupna zverka u Harkovu! Rusi nemilosrdno kaznili francuske plaćenike, slike na Fejsbuku otkrile sve!

 

Peskov: Napad na Kijev i Harkov nije odgovor


Raketni napad Oružanih snaga Rusije na objekte u Kijevu i Harkovu ne može se smatrati odgovorom na teroristički napad ukrajinske vojske na Donjeck, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Mi nastavljamo našu specijalnu vojnu operaciju, naši vojnici ne gađaju socijalne i stambene objekte, ne gađaju civilno stanovništvo, za razliku od kijevskog režima - istakao je on.
 

Kritično! Putin napao, Poljska i saveznici digli avione! Hitan odgovor NATO snaga na stravične udare Rusije!

 

Ruski tenkovi uništili ukrajinska uporišta

Tenkovi T-80BV Zapadne grupe Oružanih snaga Rusije uništili su utvrđenja i zemunice Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

 

(VIDEO) Nisu Rusi! Nova invazija na ukrajinske položaje! Hiljade njih upadaju u rovove i razaraju sve pred sobom!

 

Hronika borbenih dejstava: Bitka za tvrđavu Avdejevka: Rusi prodiru i okružuju grad, GŠ OSU strepi od "kotla" (VIDEO)

Ruska vojska nastavlja napredovanje u različitim sektorima fronta.

 

 

U Avdejevki su Oružane snage Rusije uspostavile uporište na južnoj periferiji grada u ulicama Sportivna, Sobornaja i Černiševski, započevši borbe u urbanim sredinama.Pored toga, borbe se vode i u neposrednoj blizini baze bivše jedinice protivvazdušne odbrane, čije je zauzimanje neophodno da bi se osigurala sigurnost pozadine. Glavni cilj je da se istovremenim napadom Opitnog dođe do mikrookruga Himika.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine izvještava o tekućim pokušajima ruske vojske da okruže grad; u protekla 24 sata Oružane snage Rusije izvele su 17 napada: 5 napada kod Novobahmutovke, Stepovoja, Avdejevke i još 12 napada južno od Severnog, Pervomajskog i Nevelskog.

-Oklopne grupe tenkova i borbenih vozila pešadije sa velikim brojem pešadije iz Jasinovataje pokušavaju da se probiju kroz šumu u pravcu Soborne ulice, pišu izvori povezani sa Oružanim snagama Ukrajine.

-Na jugu grada u privatnom sektoru sa strane industrijskog čvorišta i severno od Carskog lova, Rusi ostvaruju opipljiv napredak, pišu drugi analitičari iz Kijeva.

U pravcu Bahmuta, ruske oružane snage pokušavaju da isteraju jedinice OSU iz Bogdanovke.

 

 

U pravcu Zaporožja ruske jedinice napreduju na pravcu do Male Tokmačke, na ostalim delovima vode se pozicione borbe.

U Krinkima u pravcu Hersona, aktivnost OSU je svedena na minimum, ali je i dalje nemoguće potpuno očistiti naselje zbog superiornosti Oružanih snaga Ukrajine u broju bespilotnih letelica.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija