• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

13:07

Počelo bombardovanje! SAD i Britanija krvnički razaraju sve!

Shutterstock

Vesti

Počelo bombardovanje! SAD i Britanija krvnički razaraju sve!

Podeli vest

U proteklih nekoliko sati, Sjedinjene Države i Velika Britanija izvele su 18 napada na položaje Huta koji vladaju u severnom Jemenu u različitim provincijama, većinom u regionu glavnog grada, rekao je zvaničnik Huta Jahja Sarija na Telegram kanalu.

- Neprijateljski američko-britanski avioni izveli su 18 vazdušnih napada u poslednjih nekoliko sati, uključujući 12 na Amanat al-Asima i glavni grad provincije Sana - rekao je Sarija.

Još tri napada, rekao je on, izvršena su na ciljeve u provinciji Hodeidah u zapadnom Jemenu, dva u centralnoj provinciji Taiz i još jedan u provinciji Al Bajda.

Huti u severnom Jemenu, koji kontrolišu većinu jemenske obale Crvenog mora, ranije su upozorili na svoju nameru da napadnu sve brodove povezane sa Izraelom , pozivajući druge zemlje da povuku svoje posade sa njih i da im ne prilaze na moru. Jedan broj brodarskih kompanija odlučio je da obustavi transport kroz Crveno more.

Huti su rekli da njihove akcije u Crvenom moru imaju za cilj da pomognu Palestincima u Pojasu Gaze, i tvrde da se ne mešaju u slobodu plovidbe u regionu. Arapske i muslimanske zemlje su više puta upozoravale SAD da će bezuslovna podrška akcijama Izraela u Pojasu Gaze dovesti do širenja sukoba u celom regionu.

SAD i Velika Britanija izvode udare na ciljeve Huti od sredine januara, nazivajući to odgovorom na pretnje slobodi plovidbe u Crvenom moru. Mohamed Ali al-Huti, član najvišeg političkog saveta Ansar Alaha, nazvao je napade terorističkim varvarstvom i namernom i neopravdanom agresijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15