• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

24.01.2024

17:38

Šta upotrebiti protiv Putina, a da to bude efikasno! EU u problemu - ne znaju više koje sankcije da uvedu Rusiji

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Šta upotrebiti protiv Putina, a da to bude efikasno! EU u problemu - ne znaju više koje sankcije da uvedu Rusiji

Podeli vest

Evropska unija ima poteškoća u izradi novih sankcija protiv Rusije, jer su najveće organizacije i objekti već pod sankcijama, piše list "Politiko".

Sagovornik je naveo da su ranije uvedene sankcije protiv svih velikih objekata i to je postao najveći problem u razradi novog paketa sankcija. Dodao je da nuklearna energija ili tečni naftni gas nisu dostupni za sankcije.

Kako list piše još jedan paket sankcija bi trebalo da se usaglasi do 24. februara, druge godišnjice ratnih dejstava na teritoriji Ukrajine. U njega bi trebalo da se uključe sankcije na aluminijumske proizvode, čije će smanjenje proizvodnje uticati i na energetsku industriju Rusije.
  
Nekoliko zemalja Isto?ne Evrope usprotivilo se mogućim sankcijama protiv ruske nuklearne industrije, među njima je i Mađarska, za koju „Rosatom" gradi dva nuklearna reaktora. Neke zemlje, uključujući Nemačku, usprotivile su se sankcijama na ruski tečni prirodni gas.

  
Ranije je "Blumberg" pisao da je EU počela da razmatra uvođenje 13. paketa sankcija protiv Rusije. Prema izvorima agencije, paket bi trebalo da uključi još jače sankcije na trgovinu, da proširi crne spiskove i da pojača kontrolu zbog toga što Rusija zaobilazi sankcije preko trećih zemalja i kompanija unutar EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svet je ovo čekao! Rusija odgovorila na pitanje svih pitanja! Iz Putinovog kabineta Zapadu saopšteno šta ga čeka!
KONAČNO

Svet je ovo čekao! Rusija odgovorila na pitanje svih pitanja! Iz Putinovog kabineta Zapadu saopšteno šta ga čeka!

Rusija se više nikada neće okrenuti Zapadu, čak i ako Vašington i Brisel sutra ukinu sve sankcije, Zapad je već prošla faza, budućnost čovečanstva leži na Istoku, gde oni ne samo da žele da budu prijatelji sa Moskvom, već i razvijati trgovinsko-ekonomske odnose, rekao je komesar pri predsedniku Ruske Federacije za zaštitu prava preduzetnika Boris Titov.

14.01.2024

06:04

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija