• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.02.2024

06:07

Počelo je! Rusija kreće u ofanzivu na celu Evropu! Medvedev otkrio prvi korak: Naš zadatak je...

Shutterstock/Reuters

Vesti

Počelo je! Rusija kreće u ofanzivu na celu Evropu! Medvedev otkrio prvi korak: Naš zadatak je...

Podeli vest

Rusija treba da podrži nesistemske opozicione političare i njihove stranke na Zapadu, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medevdev.

- Kao što znate, zapadni svet već dugo brine i finansijski hrani našu takozvanu nesistemsku opoziciju. Na primer, tu su kopile ekstremista Navaljni i njegovi drugovi. I ceo šareni kotao glamuroznih opozicionara koji su se proteklih decenija rasuli, kao pacovi kuge, po zapadnim zemljama. Među njima su i čiste nakaze, kao što je šizoidni bivši šahista Kasparov, kojem je mesto odavno u psihijatrijskoj klinici - naveo je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, na Zapadu postoji i nesistemska opozicija, koja nije pokvarena već mnogo razumnija i pristojnija.

- Ta opozicija nikako ne želi smrt svojoj otadžbini, kao odbegli ruski odmetnici, već vidi novi put njenog razvoja. Ona je različita: i levo i desno, svaka sa svojim nacionalnim programom, koji se suprotstavlja američkom globalizmu. Dostupan je u svakoj zemlji EU, pa čak i u inostranstvu - ocenio je Medvedev.

Kako je dodao, takva opozicija postoji u nacionalnim parlamentima i u Evropskom parlamentu, gde će se uskoro održati izbori.

- Ova danas još neregularna opozicija jasno vidi sve poroke aktuelnog liberalnog globalizma. A naš zadatak je da na svaki mogući način podržimo takve političare i njihove stranke na Zapadu, pomažući im apertum et secretum da postignu pristojne rezultate na izborima - naveo je.

Medvedev je istakao da će se neki od nesistemskih opozicionara pretvoriti u novi deo političkog establišmenta, a njihov dolazak u javnu upravu može radikalno da poboljša politički pejzaž u zapadnom svetu.

- Zato ih se toliko plaše pametni intelektualci, koji predvode stare političke snage u Evropi i u inostranstvu, kao i bespolni dugini ludaci koji danas stoje na čelu mnogih zapadnih zemalja. I nije ni čudo što se plaše. Na kraju krajeva, Lao Ce je rekao da 'fleksibilni i slabi pobeđuju tvrde i jake' - zaključio je bivši ruski predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija