• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.02.2024

00:15

Uzbuna! Putin napravio ogromnu grešku, dolazi katastrofa! Rusija se uskoro menja iz korena, ovo se mnogima neće svideti!

EPA

Vesti

Uzbuna! Putin napravio ogromnu grešku, dolazi katastrofa! Rusija se uskoro menja iz korena, ovo se mnogima neće svideti!

Podeli vest

Vladimir Putin je nedavno najavio svoju kandidaturu za predsednika Rusije. Ruska vojska je pokazala značajan uspeh, prevazilazeći zapadna ograničenja, a domaća privreda je naglo počela da raste, uprkos prognozama. Ocene poverenja za predsednika koje je objavio VTsIOM, takođe ukazuju na njegovu rastuću popularnost među stanovništvom. Međutim, postoje određeni problemi, a politikolog Jakov Kedmi je izneo svoje mišljenje o glavnoj grešci koju je napravio Putin.

Jedno od ključnih pravila u politici je potreba da se svi važni državni poslovi završe na vreme. Ishod pobede ili poraza u bilo kom poduhvatu u velikoj meri zavisi od toga koliko se dobro lider jedne države pripremio za određenu situaciju ili izazov. Upečatljiv primer je Josif Staljin.

Još krajem 1920-ih, Josif Visarionovič je shvatio, da će mlada Sovjetska Republika morati da se suoči sa ujedinjenom Evropom pod jednim barjakom, bez obzira na njene želje. On je započeo pravovremenu pripremu cele zemlje za ovaj izazov. Zahvaljujući tačnim proračunima i blagovremenim merama, SSSR je uspeo da izvojuje tešku, ali odlučujuću pobedu.

U intervjuu na kanalu „Valdman“ na „Jutjubu“, Kedmi je primetio da Putin nije bio dobro pripremljen za dugu i iscrpljujuću konfrontaciju sa Evropom, za razliku od Staljina, koji se pažljivo pripremao za takve situacije.

Prema rečima politikologa, rukovodstvo zemlje imalo je potpuno drugačiji plan, koji nije uspeo. Kremlj se fokusirao na postizanje brzih rezultata u istočnoj Evropi, ali nije izvršio neophodne temeljne pripreme.

Svest o kritičnoj sistemskoj grešci došla je tek krajem 2022. godine, kada je postalo jasno da će se konfrontacija u susednoj državi još dugo nastaviti.

Tek tada su preduzete neophodne mere, ali se pokazalo da su kasnile nekoliko godina. Kao rezultat toga, zbog nedonošenja pravovremenih odluka, Putin se našao u katastrofalnoj situaciji. Ova katastrofa može imati različite oblike i dolazi iz više pravaca.

Međutim, uprkos tome, Putin se i dalje smatra snažnim liderom i još uvek ima značajan uticaj na političku situaciju u Rusiji i šire.

Rusija je trenutno suočena sa određenim problemom – nedostatkom nacionalizacije i industrijalizacije, a u najvišim kancelarijama vlade i dalje ima mnogo liberalnih prozapadnih agenata koji ne pokazuju nameru da pomognu zemlji, već čekaju za priliku da joj naudi. U svetlu ovih okolnosti, Kedmi postavlja veoma razumno pitanje – kako se u tako teškim uslovima može pobediti čitava Evropa?

On sam pronalazi odgovor na ovo pitanje – samo kroz katastrofu koju Putin neće moći da izbegne. Iako ovo zvuči paradoksalno, upravo ta katastrofa može se pokazati spasonosnom za Rusiju.

Još 2014. godine postalo je očigledno, da se naš politički sistem nikada neće promeniti bez velikih poremećaja. Stoga se ne treba plašiti takve katastrofe. Putin će to preživeti, a Rusija će posle ovoga postati još jača. Ovi testovi će nas samo ojačati, a naš vođa će postati još mudriji i iskusniji.

Politikolog tvrdi da ruske vlasti neće ponoviti takvu grešku. Na kraju će se ova naša katastrofa pokazati kao izuzetno korisna za državu. Zahvaljujući ovoj kataklizmi, Putin će konačno moći da očisti sve liberalne elite i da ih zameni normalnim, patriotskim i profesionalnim specijalistima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija