• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.02.2024

12:15

Šok u Evropi, cepa se NATO?! Rusija se hitno oglasila, neočekivane vesti zatresle kontinent!

Shutterstock

Vesti

Šok u Evropi, cepa se NATO?! Rusija se hitno oglasila, neočekivane vesti zatresle kontinent!

Podeli vest

Moskva pažljivo prati debate o stvaranju evropskog vojnog saveza bez učešća SAD. To nije nova ideja, ali Evropa je do danas ostala usmerena prema NATO-u, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Samostalno planiranje politike bezbednosti, odnosno samostalni identitet kada je reč o zaštiti sopstvene bezbednosti u Evropskoj uniji razmatra se već više od decenije. Do sada Evropljani nisu ništa uspevali, do sada su ipak ostali verni svom pristupu usmerenom ka NATO-u - rekao je Peskov novinarima.

Peskov je dodao da to nije nova ideja.

- I koliko nam je poznato, te debate se čas oživljavaju, čas se, nasuprot tome, utišavaju. Zbog toga prosto pažljivo to posmatramo - dodao je Peskov.

Ranije je premijer nemačke pokrajine Hesen Boris Rajn rekao da smatra da Evropa treba da stvori sopstveni odbrambeni savez, nezavisno od SAD i dodao da za njegovu bezbednost i za „obuzdavanje Rusije“ treba da bude zadužen francuski nuklearni arsenal. Njegovu izjavu je preneo časopis „Bild“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija