• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2024

23:00

Hejli sahranila Trampa - isuviše je star, konfuzan i sklon ispadima besa! A, Donald joj namestio...

EPA Images, Reuters

Vesti

Hejli sahranila Trampa - isuviše je star, konfuzan i sklon ispadima besa! A, Donald joj namestio...

Podeli vest

Kandidatkinja na republikanskim izborima za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD Niki Hejli rekla je danas da je njen protivkandidat Donald Tramp "isuviše star, isuviše zbunjen i previše sklon ispadima besa" da bi bio predsednik.

Bivša guvernerka države Južna Karolina, jedini protivkandidat Trampu, pojačava kampanju, uoči duela sa njim u njenoj rodnoj Karolini zakanog za 24. februar.

Poredeći Trampa sa Bajdenom, rekla je da je apsurdno da zemlju vode kandidati koji su "osamdesegodišnjaci", pošto Bajden ima 81 godinu, a Tramp 77, preneo je Si-En-En.

Ona je rekla da je Tramp imao neke "konfuzne trenutke" prethodnih dana i zamerila bivšem predsedniku SAD zbog preke naravi u noći pobede u državi Nju Hempšir, kada je, kako je navela, ''pokušao da je izbaci iz trke''.

Tokom nedavnih izbornih događaja, takođe, Hejli je dovela pod upitnik Trampov moral i kapacitet da razlikuje dobro od lošeg.

Hejli ističe da je njena kampanja, za razliku od guvernera Floride Rona Desantisa, koji je krajem januara odustao od trke, napravljena na duže staze da se bori protiv Trampa, uz obećanje da će ostati u trci dugo nakon stranačkih izbora u Južnoj Karolini 24. februara.

- Zašto politička elita vrši pritisak da damo kandidata, kada su samo dve države glasale (Ajova i Nju Hempšir)? Ima još 48 saveznih država koje nisu glasale. Ako gledate po delegatima, potrebno vam je 1.215. Tramp zasad ima 32, ja 17. Zašto bismo sada stali - zapitala je Hejli.

Da sve bude još interesantnije, Hejli je upravo pod predsednikovanjem Donalda Trampa imenovana za ambasadorku SAD u UN. 

Analitičati iz SAD tvrde da je tramp insistirao na njenom imenovanju, iako je u konkurenciji bilo još nekoliko kandidata. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija