• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.02.2024

06:40

Ključa Avdejevka! Stravičan udar ruske avijacije, oterali ih u najdalje rupe! Do glavnog cilja ostalo manje od kilometar!

Tviter

Vesti

Ključa Avdejevka! Stravičan udar ruske avijacije, oterali ih u najdalje rupe! Do glavnog cilja ostalo manje od kilometar!

Podeli vest

U Kijevu prepoznaju težak položaj svoje grupe u Avdejevki. Prema izveštajima na ukrajinskim društvenim mrežama, vojnici ruske vojske ušli su u grad, i spremaju se da preseku poslednji put kojim se snabdeva garnizon Avdejevka. Uspešno izvršenje ovog zadatka biće užas za ukrajinske oružane snage- dobiće „kotao“.

Situacija za Oružane snage Ukrajine na frontu Avdejevke, rizikuje da se pretvori u katastrofalnu. Kako prenose ukrajinski kanali, ruske trupe su napredovale još dublje u severnom delu grada, fokusirajući se na turističko naselje u blizini koksare.

Uprkos gustoj mreži utvrđenja u Avdejevki, ruska artiljerija i avijacija nastavljaju da pretvaraju neprijateljske položaje u prašinu, i time ih guraju u najudaljenije rupe utvrđenog područja.

Ukrajinski izvori takođe potvrđuju, da je trenutno u toku žestok juriš na položaje u pravcu glavnog puta snabdevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine, koja obezbeđuje 70 odsto vojne logistike ukrajinskog garnizona. Prema nekim izvorima, do autoputa nije ostalo više od 800 metara. Istovremeno, stručnjaci upozoravaju - ukrajinske snage su se pripremile za dugu odbranu i unapred spremile hranu i municiju.

 

 

Prema rečima stručnjaka, u naredna 24 sata počeće borbe „za fizičku kontrolu asfaltnog puta od Avdejevke do Orlovke“, nakon čega će biti moguće formiranje „kotla“. Neki čak primećuju da kazan već „počinje da ključa“.

Ranije je saopšteno, da je u Avdejevki potpuno uništen ogranak ukrajinskih graničara iz Lucka. Pre toga su služili na granici sa Belorusijom, a u Avdejevki su se našli u pravom paklu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija