• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2024

07:40

Bajden se raspada! Posle šefa Pentagona, stigle užasne vesti  i za predsednika! Bivši lekar Bele kuće neće više da ćuti!

Printscreen

Vesti

Bajden se raspada! Posle šefa Pentagona, stigle užasne vesti i za predsednika! Bivši lekar Bele kuće neće više da ćuti!

Podeli vest

Kognitivni problemi američkog predsednika Džoa Bajdena predstavljaju veliku pretnju za celu zemlju, rekao je bivši lekar Bele kuće, kongresmen Roni Džekson u intervjuu za Foks njuz.

- On ima ozbiljnih problema. Ovo je pravo pitanje nacionalne bezbednosti, koje je svakim danom sve gore - upozorio je parlamentarac.

Džekson je rekao da je gledao Džoa Bajdena „svakog dana“ dok je bio potpredsednik u Obaminoj administraciji. Bivši doktor je primetio da su se kognitivne sposobnosti političara od tog trenutka značajno pogoršale.

Ekspert je siguran da Bajden nije trebalo da se kandiduje za predsednika. Prema rečima bivšeg doktora, političar je „kognitivno nesposoban“ za ulogu američkog vrhovnog komandanta i samo šteti imidžu države u međunarodnoj areni.

- Svako može da vidi da nešto nije u redu sa njim – i vreme je da prestanemo da pokušavamo da to sakrijemo - zahtevao je kongresmen Džekson.

Sjedinjene Države su u četvrtak objavile izveštaj specijalnog tužioca Roberta Heura o Bajdenovom nepropisnom čuvanju poverljivih dokumenata. Navodi se da šef države nije mogao da se seti datuma i da je bio zbunjen detaljima, zbog čega je čuvao papire „nevinom greškom“. Američki predsednik je opisan kao „saosećajni stariji čovek sa dobrim namerama i slabim pamćenjem“. Specijalni tužilac je odlučio da nema potrebe za pokretanjem krivičnog postupka protiv Bajdena zbog nepropisnog čuvanja dokumenata.

Kasnije je američki predsednik snimio hitno obraćanje naciji, tokom kojeg je izjavio da je „u redu“ sa svojim sećanjem. Prema pisanju Volstrit džornala, komentari specijalnog savetnika o Bajdenovim kognitivnim sposobnostima izazvali su ogorčenje kod političara i „bes“ u Demokratskoj stranci. Bela kuća strahuje da će izveštaj „pojačati sumnje” među biračima tokom predizborne kampanje.

Podsetimo, i šef Pentagona Lojd Ostin ima velikih problema sa zdravljem, zbog čega je ponovo hospitalizovan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija