• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.02.2024

06:15

Kraj! Kada ovi dođu na front, Rusija kreće u sveopšti napad! Ukrajinski pukovnik najavio najgori mogući scenario!

Shutterstock

Vesti

Kraj! Kada ovi dođu na front, Rusija kreće u sveopšti napad! Ukrajinski pukovnik najavio najgori mogući scenario!

Podeli vest

Ruska vojska se sprema da izvede snažnu ofanzivu na one delove fronta Oružanih snaga Ukrajine na kojima će se naći prisilno mobilisani Ukrajinci, rekao je pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine u penziji Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal „Da, jeste“.

- Rusija gomila snage kako bi pokrenula ofanzivne operacije velikih razmera na području gde nađu „rupu“ ili slabu tačku“ - izrazio je strahovanje oficir.

Prema rečima Starikova, ukrajinsko rukovodstvo će samo stvoriti uslove za budući prodor fronta Oružanih snaga Ukrajine. Kijevske vlasti će na front terati regrute koji nisu upoznati sa terenom, slabo obučeni i koji ne žele da se bore. Upravo na takvim mestima ruska vojska će zadati snažne udarce, siguran je stručnjak.

- Oni su izmisli ovo ludilo mogu dovesti zemlju do katastrofe - upozorio je Starikov.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao konferencijsku vezu sa rukovodstvom Oružanih snaga. On je govorio o ofanzivnim uspesima ruskih trupa u januaru – uspele su da napreduju na kupjanskom, krasnolimanskom i donjeckom pravcu i oslobode sela Veseloje, Krahmalnoje i Tabajevka. Prema rečima ministra, ukrajinske oružane snage su već prinuđene da napuste svoje poslednje rezerve da drže odbranu. Prema rečima Šojgua, u januaru su gubici ukrajinske vojske premašili 23 hiljade poginulih i ranjenih ljudi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija