• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.02.2024

00:15

Kreće klanica! Besan što je Rus, pa zato sprema masakr?! Dramatično upozorenje šefa DNR-a zaprepastilo svetsku javnost!

Tanjug/AP/Reuters

Vesti

Kreće klanica! Besan što je Rus, pa zato sprema masakr?! Dramatično upozorenje šefa DNR-a zaprepastilo svetsku javnost!

Podeli vest

Novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski poznat je u redovima Oružanih snaga Ukrajine kao vojni komandant koji ne uzima u obzir gubitke svoje vojske, organizovaće još jedan "miln za meso" kao u Bahmutu, rekao je šef DNR Denis Pušilin na TV kanalu Rusija 24 .

- Ono na šta ovakva rekonstrukcija neće uticati je kvalitet i posvećenost vojnih lica koja izvršavaju zadatke koje nam je postavio naš predsednik Vladimir Putin. Na šta će uticati? Iz mog ugla, ovo može uticati na neka unutrašnja politička pitanja ostatka Ukrajine - rekao je Pušilin odgovarajući na pitanje kako promene u rukovodstvu ukrajinske vojske mogu uticati na situaciju na frontu.

Osim toga, napomenuo je, promena glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine mogla bi da utiče na broj gubitaka u redovima ukrajinske vojske.

- Pošto je ovaj drug nadaleko poznat, uključujući i među ukrajinskim vojnim licima, kao „general-200“, sa kojim se povezuje i veliki broj žrtava na bahmutskom pravcu. Bio je izbezumljen od neke vrste želje da ignoriše žrtve, gubitke, pa se može očekivati da napravi neke nove "mlinove za meso". Zašto to radi? Teško je reći. Možda ga tlači rusko poreklo, studirao je u Rusiji. Teško je uočiti šta on sada radi. Njegove motive je teško razumeti - primetio je Pušilin.

Što se tiče avdejevskog pravca, dodao je on, ruska vojska čini sve što je u njenoj moći da potisne neprijatelja unazad i istera ga iz tamo stvorenih utvrđenih područja.

Zelenski je 8. februara najavio imenovanje Aleksandra Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine umesto generala Valerija Zalužnog. Pre toga, Sirski je komandovao kopnenim snagama Oružanih snaga Ukrajine.

Brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali su o mogućem sukobu između Zelenskog i Zalužnog još u jesen 2023. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je dugotrajnu situaciju sa glasinama oko Zalužnijeve ostavke agoniju ukrajinskih vlasti. Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izrazila je mišljenje da je to odraz potpunog kolapsa ukrajinske vlade i konačnog kolapsa ukrajinske državnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija