• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

12.02.2024

11:50

(VIDEO) Šok nad šokovima! Rus preuzeo vojsku Ukrajine! Oglasili se roditelji generala Sirskog, hoće u zemlju da propadnu!

EPA/Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Šok nad šokovima! Rus preuzeo vojsku Ukrajine! Oglasili se roditelji generala Sirskog, hoće u zemlju da propadnu!

Podeli vest

Roditelji novog glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga Aleksandra Sirskog koji žive u Rusiji, upitani da prokomentarišu novu dužnost svog sina, nisu imali mnogo reči. Njegov otac je odgovorio da ne zna ništa o tome, a majka je posavetovala ruskim novinarima da idu i brane Rusiju na frontu.

Otac glavnokomandujućeg oružanih snaga Ukrajine Stanislav Siriski suzdržano odgovara na pitanje "Raptlija" kako njegov sin radi sa kijevskim režimom.

- Ne znam kako radi s njima. Ja s njima ne radim - rekao je.

Nije želeo da otkrije svoja osećanja kada je saznao da mu je sin dobio funkciju glavnokomandujućeg vojskom koja je u neprijateljstvu sa državom u kojoj živi i u kojoj mu je sin i rođen.

 

 

- Osetio sam isto što i vi. Ništa više - rekao je otac Sirskog, koji je, čini se, odavno ugasio emocije prema svom sinu.

Nije želeo da odgovara na pitanje novinara o tome da li sin brine za svoje roditelje, kratko je rekao:

- Njega pitajte.

Majka koju su novinari upitali o Sirskom, nije ni pomenula svog sina, nije želela ni da govori o njemu već je posavetovala ruskim novinarima da "idu na front i pišu o ruskom vojnicima i da brane Rusiju".

 

 

Aleksandr Sirski je postao novo prvo lice ukrajinske vojske 8. februara, kada je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smenio glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. 

Dotadašnji komandant ukrajinskih kopnenih snaga, poznat kao "Kasapin" i "General200", što je oznaka za broj poginulih, i po tome što je vodio snage u "mašinu za mlevenje mesa" u Bahmutu, ne štedeći ukrajinske vojnike, rođen je u selu Novinki, Vladimirska oblast (SSSR, sada Rusija).

Njegova porodica i dalje žive u zapadnoj Vladimirskoj oblasti Rusije. Aleksandrov brat ne razgovara sa Sirskim. "Ne znam ni gde je. Ne znam ništa o njemu. Prošlo je mnogo vremena otkako se preselio (u Ukrajinu)", rekao je Oleg za TASS.

Njegov otac je bivši vojnik, majka peva u horu. Oboje su penzioneri. Dok njihov stariji sin ratuje protiv Rusije, roditelji Sirskog svake godine učestvuju u "Besmrtnom puku", a sudeći po majčinoj stranici na društvenim mrežama, ona podržava Rusiju.

Deda novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine se borio protiv nacizma i poginuo je u Drugom svetskom ratu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija