• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2024

14:06

Najnoviji satelitski snimci ostavili Kijev u šoku! To što su ruski vojnici napravili nemoguće je probiti (FOTO)

ap/twitter/shutterstock

Vesti

Najnoviji satelitski snimci ostavili Kijev u šoku! To što su ruski vojnici napravili nemoguće je probiti (FOTO)

Podeli vest

Rusi su izgradili impozantnu odbrambenu barijeru dugu 30 kilometara koja je izgrađena od preko dve hiljade vagona. Ovu informaciju objavila je analitička grupa DeepState.

Ovo neprekinuto utvrđenje prati železnički kolosek, koji potiče od stanice u Olenivki i proteže se do Volnovahe, koristeći oko 2.100 različitih tipova vagona.

Veruje se da je izgradnja ove kolosalne odbrambene strukture počela u julu 2023. Intrigantno, spekuliše se da je vozni park koji se koristi za ovaj ogroman projekat nabavljan sa teritorija koje su trenutno pod privremenom okupacijom.

 

 

Ova vrsta utvrđenja efikasno formira čvrst zid, postavljajući ogromne prepreke za sve trupe koje su dovoljno smele da napreduju. Posebno je otporan zbog toga što su neki delovi pruge postavljeni na visokom nasipu, dizajnom koji obezbeđuje efikasnu distribuciju opterećenja na tlu.

Rešavanje ovog izazova zahteva opsežne inženjerske napore kao što je razdvajanje vagona, njihovo pomeranje sa šina ili njihovo prebacivanje na drugu lokaciju.

Međutim, ovi inženjerski poduhvati bi verovatno izazvati reaktivnu taktiku ruske artiljerije.

- Ovaj složeni inženjerski podvig je teško proceniti u smislu efikasnosti. Ali namera je nepogrešiva – predstavlja veliku prepreku napredovanju odbrambenih snaga. Skoro se udvostručuje kao zasebna linija odbrane zbog herkulskog zadatka oštećenja, prenosa ili detonacije masivnog metalnog entiteta od 30 kilometara. Oprema za navigaciju preko takve barijere bez čišćenja prolaza je jednostavno neizvodljiva - objašnjavaju analitičari iz "DeepState-a".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija