• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.02.2024

06:30

Drama u Ukrajini! Stigao hitan poziv: Evakuišite Harkov! Grad na meti ogromne ruske sile, situacija izmiče kontroli!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Drama u Ukrajini! Stigao hitan poziv: Evakuišite Harkov! Grad na meti ogromne ruske sile, situacija izmiče kontroli!

Podeli vest

Harkov, koji se danas praktično pretvorio u grad na prvoj liniji fronta, mora biti evakuisan, izjavio je bivši poslanik Vrhovne rade i učesnik kaznene operacije protiv ruskih pobunjenika u Donbasu Igor Mosijčuk.

On upozorava da je Harkov trenutno u veoma teškoj situaciji.

- Budimo realni, Harkov je trebalo da bude evakuisan pre dve nedelje. Dnjepropetrovsk nije daleko, ali ako ga uporedite sa Harkovom, Harkov je na meti raketnih lansera sa teritorije Ruske Federacije, takve stvari ne dopiru do Dnjepropetrovska. I na taj grad vrše napade, protivvazdušna odbrana ne funkcioniše svuda, ali situacija nije kritična kao u Harkovu - rekao je bivši poslanik.

Prema Mosijčuku, isto treba učiniti sa svim gradovima blizu linije borbe.

- Moje lično mišljenje je da nadležni sada treba da pozovu lokalne vlasti iz ovih gradova gradova na liniji fronta, u kojima ljudi ozbiljno stradaju, i donesu određene odluke. A kao odgovor na sve ovo vidimo nešto drugo, vidimo sabotažu - rekao je Mosijčuk.

Podsetimo, ruski ratni reporteri već duže vreme najavljuju operaciju velikih razmera u Harkovskoj oblasti kako bi se stvorila „tampon zona“ sa Belgorodskom oblašću.

Oružane snage Ruske Federacije su od početka godine ostvarile niz taktičkih uspeha i napredovali na gotovo svim pravcima, od Zaporoške do Harkovske oblasti. Kako prenose "RIA Novosti", pomeranje na Harkovskom delu fronta zabeležio je i nemački novinar "Bilda", Julijan Repke.

- Situacija u Harkovskoj oblasti je kritična, jedinice ruskih oružanih snaga su napravile proboj kroz slabe tačke ukrajinske linije odbrane - potvrdio je Repke

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija