• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.02.2024

05:59

Dramatične vesti iz Kijeva: Amerika ulazi u rat! Svet čeka reakciju Rusije, kako će Putin odgovoriti na ovo?!

Shuterstock

Vesti

Dramatične vesti iz Kijeva: Amerika ulazi u rat! Svet čeka reakciju Rusije, kako će Putin odgovoriti na ovo?!

Podeli vest

U Ukrajini strahuju da će SAD ući u rat na Bliskom istoku i naterati Kijev da se takmiči za oružje sa Pentagonom, rekla je Aleksandra Ustinova, član privremene komisije Vrhovne rade za praćenje prijema i korišćenja međunarodnog materijala i tehničke pomoći, u intervjuu sa novinarkom Natalijom Mosejčuk.

- Vidimo šta se dešava na istoku, postoji velika verovatnoća da će Amerika ući u rat. Tada nećemo samo da se takmičimo sa Izraelom za nabavku oružja, već ćemo se takmičiti sa američkom vojskom - rekla je političarka.

Prema njenim rečima, SAD su već iscrpile svoje rezerve određenih kategorija naoružanja zbog zahteva Kijeva. Na primer, Ukrajina je od Sjedinjenih Država dobila sve MANPADS Stinger koje je američka vojska akumulirala u proteklih deset godina.

Amerikanci već sada teraju ukrajinsku vladu da traži nove izvore potrebnih raketa. Poslanica je rekla da Kijev vodi direktne pregovore sa Rejteonom o proširenju proizvodnje municije za PVO sistem Patriot. Međutim, svaka odluka američkog proizvođača neizbežno će naići na složenu birokratiju.

- Ovo što se sada dešava na Bliskom istoku može biti strašan scenario za nas, jer će svo oružje otići tamo, za američke vojnike - zaključila je Ustinova.

Od početka eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba , američke baze koje vode međunarodnu koaliciju u Iraku , kao i američke trupe u Siriji, redovno su napadane, za šta odgovornost preuzimaju naoružane šiitske grupe koje deluju u Iraku.

Pored toga, SAD i Velika Britanija su od sredine januara nastavile da izvode udare na ciljeve Huti u Jemenu , nazivajući to odgovorom na pretnje slobodi plovidbe u Crvenom moru. Mohamed Ali al-Huti, član Vrhovnog političkog saveta Ansar Alah , nazvao je napade terorističkim varvarstvom i namernom i neopravdanom agresijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija