• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.02.2024

11:40

Šok u Ukrajini! Strani plaćenici samleveni! Jedna država se opasno uplašila Rusije, stiglo hitno saopštenje!

Tanjug/AP/Reuters/Printscreen/alerts.in.ua

Vesti

Šok u Ukrajini! Strani plaćenici samleveni! Jedna država se opasno uplašila Rusije, stiglo hitno saopštenje!

Podeli vest

Plaćenici iz Kolumbije, koji su povređeni ili poginuli tokom sukoba u Ukrajini, doneli su ličnu odluku da se priključe redovima Oružanih snaga Ukrajine, kolumbijske vlasti ih ne ohrabruju i nisu sklopile relevantne sporazume sa ukrajinskim vlastima, sledi iz saopštenja kolumbijskog Ministarstva spoljnih poslova na društvenoj mreži Iks.

"Ministarstvo spoljnih poslova Kolumbije smatra da je neophodno da se razjasni situacija u vezi sa kolumbijskim državljanima koji su bili žrtve rata u Ukrajini, njihovo prisustvo je na osnovu ličnih odluka i nema bilateralnih sporazuma koji to omogućavaju. Kolumbijska vlada ne podstiče i ne olakšava ovakve aktivnosti“, navodi se u saopštenju kolumbijskog ministarstva spoljnih poslova.

Kolumbijski predsednik Gustavo Petro je dan ranije rekao da je ta zemlja spremna da pomogne Ukrajini, ali ne oružjem, već pomoći u čišćenju mina i uspostavljanju mirnog dijaloga.

Ranije je Asošijeted pres javio da se stotine plaćenika iz Kolumbije pridružuju ukrajinskim trupama usred iscrpljivanja redova ukrajinskih oružanih snaga. Primećeno je da ih je vodila isključivo želja za zaradom.

Jedan od plaćenika iz Kolumbije, koji se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, rekao je da je došao u Ukrajinu u septembru 2023. godine. Po njegovim procenama, samo u njegovoj jedinici je bilo oko 100 drugih plaćenika iz Kolumbije.

On je takođe ispričao za AP kako je njegova grupa morala da beži sa položaja.

- Mislio sam da ću umreti. Ustali smo i odlučili da bežimo sa položaja da spasemo živote. Bilo gde da se sakrijemo - rekao je plaćenik sa pozivnim imenom Čečo.

Ministarstvo odbrane Rusije je više puta izjavilo da kijevski režim koristi strane plaćenike kao „topovsko meso“, a ruska vojska će nastaviti da ih uništava širom Ukrajine. Oni koji su sami došli da se bore za novac priznali su u mnogim intervjuima da ukrajinska vojska slabo koordinira svoje akcije, a šanse da prežive bitke su male, jer intenzitet sukoba nije uporediv sa Avganistanom i Bliskim istokom na koji su navikli. do.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija