• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.02.2024

06:40

Vašington dao zeleno svetlo! Odluka Amerike užasnula svet! Kinezi se hitno oglasili, krvoproliće se sada ne može zaustaviti!

EPA

Vesti

Vašington dao zeleno svetlo! Odluka Amerike užasnula svet! Kinezi se hitno oglasili, krvoproliće se sada ne može zaustaviti!

Podeli vest

Kina smatra da je veto koji su uložile SAD na predlog rezolucije Saveta bezbednosti UN o ratu Izraela i Hamasa u kojoj se zahtevao hitan prekid vatre, "zeleno svetlo za nastavak ubistava" poručio je kineski predstavnik Džang Đun.

- Kina izražava nezadovoljstvo i razočaranje zbog odluke SAD. Veto SAD šalje pogrešnu poruku i čini situaciju u Gazi u opasnijom", rekao je Džang i dodao da prigovor na prekid vatre u Gazi nije "ništa drugo nego zeleno svetlo za nastavak ubistava - prenosi Sinhua.

Sjedinjene Američke Države u utorak su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako su 7. oktobra izbile borbe oko te palestinske enklave.

Od 15 članica Saveta bezbednosti UN, 13 je glasalo za predlog rezolucije koju je podneo Alžir, dok je Velika Britanija bila udržana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija