• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.02.2024

17:45

Nemačka legalizovala marihuanu: Ovo se sme, a ovo nije dozvoljeno

Shutterstock

Vesti

Nemačka legalizovala marihuanu: Ovo se sme, a ovo nije dozvoljeno

Podeli vest

Nemački parlament podržao je novi zakon kojim se dozvoljava rekreativna upotreba kanabisa.

Prema zakonu, starijim od 18 godina u Nemačkoj biće dozvoljeno da poseduju značajne količine kanabisa, ali će stroga pravila otežati kupovinu droge.

Pušenje kanabisa na mnogim javnim mestima postaće legalno od 1. aprila.

Na javnim mestima je dozvoljeno posedovanje do 25 grama, a u privatnim kućama zakonski limit će biti 50g.

Policija u nekim delovima Nemačke, kao što je Berlin, često zatvara oči pred pušenjem kanabisa u javnosti, iako je posedovanje droge za rekreativnu upotrebu nelegalno i može biti krivično gonjeno.

- Upotreba marihuane među mladima godinama raste uprkos postojećem zakonu - kaže ministar zdravlja Karl Lauterbah, koji podstiče reforme.

On želi da potkopa crno tržište, da zaštiti pušače od kontaminiranog kanabisa i da smanji prihode za organizovane kriminalne grupe.

Ali legalni kafići sa kanabisom neće iznenada niknuti širom zemlje, piše BBC.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija