• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.02.2024

20:35

(VIDEO) Težak udarac za Rusiju, Ukrajinci upravo objavili: Oboren ruski A-50?

telegram/printscreen

Vesti

(VIDEO) Težak udarac za Rusiju, Ukrajinci upravo objavili: Oboren ruski A-50?

Podeli vest

Ruski kanal Romanov javlja da je "Berijev" A-50, ruski avion za rano upozorenje i kontrolu, oboren u Ukrajini. Društvenim mrežama se šire snimci na kojima se vidi ogroman požar.

Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikola Olekščuk saopštio je da su ukrajinske snage odgovorne za obaranje aviona.

- Čestitam okupatorima Dan branioca otadžbine. Trebalo je tiho da proslavite kod kuće, možda ne biste uništili svoj avion! Zahvalan sam odbrambenoj obaveštajnoj službi Ministarstva odbrane Ukrajine i svima koji su ovo napravili moguće. Nastavljamo da radimo! Zajedno do pobede - rekao je on.

 

 

Prema izvoru ukrajinske Pravde, avion je pao između ruskih gradova Jeisk i Krasnodar. Ruski Telegram kanali navode da su stanovnici naselja Trudovaja Jermenija na Krasnodarskoj teritoriji bili svedoci pada letelice zahvaćene plamenom.

Ako se početne informacije pokažu tačnim, ovo verovatno ne bi bilo prvo obaranje pomenutog aviona. Tokom januara pojavila se vest da su Ukrajinci oborili A-50.

 

 

Avion nadgleda vazdušni prostor, kopno i more

Telegram kanal Fighter bombarder, koji je povezan sa ruskim vazduhoplovstvom, potvrdio je tada da je A-50 zaista oboren. Međutim, bombarder Fighter je tada izjavio da su Rusi slučajno oborili njihov avion.

A-50 spada u leteće radare namenjene za osmatranje vazdušnog prostora, kopnene i morske površine. Razvijen je krajem 70-ih godina prošlog veka.

Belorus Hajun je ranije javio da Rusi imaju devet takvih letelica. Svaki avion košta 330 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija