• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.02.2024

13:23

Svekrva je teško ocrnila, ona se sada obratila Putinu! Julija Navaljna ima jedan zahtev!

Reuters

Vesti

Svekrva je teško ocrnila, ona se sada obratila Putinu! Julija Navaljna ima jedan zahtev!

Podeli vest

Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je danas od ruskih vlasti da predaju njegovo telo radi sahrane.

Julija Navaljna je, u video snimku objavljenom na Jutjubu, optužila ruskog predsednika Vladimira Putina da drži telo Navaljnog kao, kako je navela, "taoca" i zbog toga dovela u pitanje hrišćansku veru ruskog lidera.

- Nijedan pravi hrišćanin nikada ne bi mogao da uradi ono što Putin sada radi sa Aleksejevim telom - rekla je Julija Navaljna.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.  

U međuvremenu oglasila se Ljudmila Navaljna, majka preminulog ruskog opozicionara. Ona je optužila Juliju da nikada lično nije posetila svog muža u zatvoru dve godine, iako za nju ne postoji zabrana ulaska, da mu od 2021. ije žena i da trguje njegovom smrću.

Saradnici Navaljnog izjavili su ranije danas da vlasti prete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gde je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude javne sahrane, prenosi Rojters. 

Portparol Navaljnog Kira Jarmiš izjavila je u petak da je njegovoj majci  rečeno da će Navaljni biti sahranjen unutar kaznene kolonije gde je umro ako ona u roku od tri sata ne pristane da ga sahrani bez prisustva javnosti.

 

Foto: Foto: EPA

Aleksej Navaljni preminuo u ruskom zatvoru 16. februara

 

Jarmiš je na mreži X navela da je majka Navaljnog odbila da pregovara sa agentom istražnog komiteta koji joj je izneo ultimatum.

Navaljni je preminuo u zatvoru u petak, 16. februara, a Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, gde je bio u zatvoru,  navela je da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15