• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.02.2024

00:00

Ogromna pobeda Putina! Globalni jug obrisao pod Ukrajinom! Zapad i Kijev zaprepašćeni razvojem situacije!

EPA/printscreen

Vesti

Ogromna pobeda Putina! Globalni jug obrisao pod Ukrajinom! Zapad i Kijev zaprepašćeni razvojem situacije!

Podeli vest

Francuski "Figaro" priznao je da Zapad Rusiju nije uspeo da oslabi ekonomski, diplomatski ili vojno, i da je Moskva pokazala izuzetnu izdržljivost.

"Nije se desio ekonomski kolaps kojem se Zapad nadao. Nije se desila ni diplomatska izolacija koju su najavljivale zapadne zemlje, jer su zemlje takozvanog Globalnog juga pokazale podršku ili, u najmanju ruku, dobronamernu neutralnost u odnosima prema Kremlju", navodi se u tekstu. 

O tome koliko je Zapad Rusiju "izopštio" videlo se i na zasedanju Ujedinjenih nacija u Njujorku u septembru prošle godine.

Na to se "požalio" čak i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov koji je, inače, u tri dana boravka u Njujorku bio toliko "odbačen" od sveta da je imao sastanke sa dvadesetak delegacija zemalja iz različitih delova planete.

- Sve je u redu, samo 'patimo' zbog izolacije - u šali je rekao Lavrov.

Da je ovo vreme Rusije - poručio je pre nekoliko dana ruski lider Vladimir Putin.

Putinove reči ne potvrđuju samo uspesi Rusije u brojnim sferama (nauka, ekonomija, poljoprivreda, zdravstvo...) već i jedan kolosalan neuspeh onih koji su pokušali da joj se zamere.

Pre dve godine, zvanično, (nezvanično davno pre toga) zapadne zemlje predvođene Sjedinjenim Američkim Državama postavile su sebi izuzetno ambiciozan cilj - "zatvaranje" Rusije i potpuna izolacija ove države od ostatka sveta.

Međutim, kako je i sam Putin jasno rekao - svi pokušaji ograničavanja Rusije su propali, a brojne zemlje zainteresovane su za ruske ideje, uključujući i ekonomsku sferu.

Pored ekonomskih sankcija, Zapad aktivno vodi i diplomatsku propagandu protiv Rusije. Ne prođe dan, a da se ova država u nekoj od zapadnih prestonica ne pomene u negativnom kontekstu, a međunarodni politički skupovi u godinama za nama obeleženi su antiruskim porukama.

I pored antiruskog narativa koji preovlađuje u medijima, ponekad se potkrade i "greška", pa i u zapadnim listovima možemo pročitati poneku reč o tome da Zapad, uprkos svim naporima, nije uspeo da slomi Moskvu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija