• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.02.2024

07:10

Brutalan odgovor Zelenskom! Rusi otkrili monstruoznu razmeru klanice u Bahmutu, brojke su stravične!

Shutterstock/seeklogo

Vesti

Brutalan odgovor Zelenskom! Rusi otkrili monstruoznu razmeru klanice u Bahmutu, brojke su stravične!

Podeli vest

Potcenjene brojke o gubicima u ukrajinskoj vojsci, koje je Volodimir Zelenski objavio ranije, imaju za cilj da smanje stepen socijalne napetosti u ukrajinskom društvu i „opuste“ stanovništvo za regrutaciju, rekao je za RIA savetnik šefa DNR Jan Gagin.

Ranije je Volodimir Zelenski na konferenciji za novinare saopštio da gubici Oružanih snaga Ukrajine za dve godine iznose 31 hiljadu ljudi.

- Samo u Bahmutu, neprijatelj je izgubio oko 50 hiljada vojnika. Iz ukrajinskih izvora poznati su podaci o pogibiji oko 100 hiljada vojnika tokom „kontraofanzive“. Iste brojke su ranije prenete iz izvora ukrajinskog ministarstva odbrane - rekao je Gagin.

Prema njegovim rečima, čak ni ove „monstruozne brojke“ ne uzimaju u obzir nestale i ranjene vojnike ukrajinskih trupa.

- Po mom mišljenju, poruka Zelenskog o 31 hiljadu mrtvih vojnika Oružanih snaga Ukrajine ima za cilj da smanji stepen socijalne napetosti u društvu i „opusti“ stanovništvo za regrutaciju, u kontekstu gubitaka i krize resursa - naglasio je sagovornik agencije.

Prema Gaginovim rečima, sada su se brojke o gubicima u informacionom polju Ukrajine promenile, na osnovu novih zadataka kijevskog režima.

- Prethodno je Zelenski imao zadatak da moli Zapad za više novca i opreme, pa je rekao da imaju velike gubitke i da im treba mnogo više novca da ih smanje. Nisu dali novac i opremu, dali su malo. Sada Zelenski pokušava da ubedi sve u male gubitke kako bi prevazišli krizu resursa za regrutaciju, ali to više neće uspeti - zaključio je on.

Ukrajinska kontraofanziva je počela 4. juna, a tri meseca kasnije ruski predsednik  Vladimir Putin je izjavio: „kontraofanziva“ ne samo da je zaustavljena, već je „neuspešna“. Početkom decembra pokušaji napada koštali su Kijev gubitka od više od 125 hiljada poginulih i ranjenih vojnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija