• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.02.2024

17:00

Gori front! Avdejevku su pregazili - ovo je sledeća meta?! Ukrajinci javljaju: Čekamo veliki ruski juriš!

Reuters

Vesti

Gori front! Avdejevku su pregazili - ovo je sledeća meta?! Ukrajinci javljaju: Čekamo veliki ruski juriš!

Podeli vest

U svetlu eskaliranja sukoba na istočnom frontu, artiljerijske jedinice Oružanih snaga Rusije aktivno gađaju ciljeve u gradu Časov Jar.

Informacije iz ukrajinskih izvora ukazuju na to da lokalna grupa Oružanih snaga Ukrajine očekuje ruski juriš na grad u bliskoj budućnosti.

Grad Časov Jar, na bahmutskom pravcu, postao je fokus oštrog sukoba, sa izračunavanjima ukrajinske strane da je samo u februaru ruska vojska bacila skoro 500 bombi na pozicije Oružanih snaga Ukrajine.

Časov Jar postaje jedna od najpaklenijih tačaka u konfliktu, dok se oba kontingenta suočavaju sa izazovima na terenu. Napadi ovakvog karaktera ne samo da pojačavaju napetosti u regionu, već i podsećaju na ozbiljnost iskušenja koja prelaze granice ratnih zona.

Foto: Reuters/Printscreen/Deep State/Twitter

 

Teren u blizini Časovog Jara, koji je udaljen od Bahmuta oko 10 kilometara, omogućava izgradnju prilično efikasnih utvrđenja, međutim, ukrajinska vojska verovatno nije imala dovoljno vremena ili sredstava za to.

To znači da ruske jedinice relativno nesmetano mogu da zauzmu dominantne visove i kote. Prema izveštajima s ukrajinskih komunikacijskih kanala „tamo je sve više Rusa, ​​a sve je manje mogućnosti da ih obuzdamo“.

Dakle, ofanziva ruske vojske nastavlja da se razvija, zauzimajući visove i kote koje su uporedive sa istima u granicama grada Časov Jar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija