• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.02.2024

00:00

Šok za neprijatelje Rusije! Nuklearna sila poslala Putinu milione projektila! Moćan saveznik Moskve ne štedi sredstva!

Shutterstock/Reuters/tanjug/AP/profimedia

Vesti

Šok za neprijatelje Rusije! Nuklearna sila poslala Putinu milione projektila! Moćan saveznik Moskve ne štedi sredstva!

Podeli vest

Severna Koreja je, prema izveštajima južnokorejskih medija koji se pozivaju na izjavu ministra odbrane Šina Von-sika, od jula poslala Rusiji milione artiljerijskih granata.

Tokom brifinga za medije, ministar je naveo da su kontejneri iz Severne Koreje prema Rusiji mogli da uključuju više od 3 miliona granata kalibra 152 mm ili pola miliona granata kalibra 122 mm.

Ove informacije prenela je agencija Rojters, naglašavajući povećanu vojnu saradnju između Severne Koreje i Rusije u kontekstu trenutnih geopolitičkih napetosti u svetu

Podsetimo, da je Severna Koreja isporučila Rusiji više od milion artiljerijskih granata za upotrebu u ratu protiv Ukrajine, javio je ranije Blumberg, pozivajući se na predstavnika koje je obavestila južnokorejska špijunska agencija.

Na brifingu iza zatvorenih vrata sa južnokorejskim zakonodavcima 1. novembra, Nacionalna obaveštajna služba je saopštila da je oko 10 severnokorejskih pošiljki oružja poslato u Rusiju od avgusta, rekao je Ioo Sang-bum, član vladajuće Partije narodne moći koji sedi na parlamentarni odbor za obaveštajne poslove, rekao je novinarima.

Severna Koreja je takođe poslala savetnike Rusiji da objasne kako da koriste municiju, koja će trajati oko dva meseca, rekao je Ju, pozivajući se na obaveštajne podatke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija