• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2024

05:30

Putin otvorio šampanjac! Kada je video šta Šolc i Makron rade... Rusiji stigao neočekivan poklon sa Zapada!

Reuters/shutterstock

Vesti

Putin otvorio šampanjac! Kada je video šta Šolc i Makron rade... Rusiji stigao neočekivan poklon sa Zapada!

Podeli vest

Sukob između Nemačke i Francuske oko podrške Ukrajini je od koristi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, piše švajcarski portal SRF.

"Putin trenutno otvara šampanjac. On nikada ne propušta priliku da iskoristi slabost evropskih država. A kada se dva najvažnija evropska partnera tako glasno svađaju na otvorenoj sceni, to mu, naravno, ide na ruku“, piše u članku.

U članku se navodi da je francuski predsednik Emanuel Makron naglas razmišljao o razmeštanju zapadnih kopnenih snaga u Ukrajini, ali ga je nemački kancelar Olaf Šolc odmah ukorio.

„Nemački kancelar je zabrinut da Francuzi uvek drže lepe govore, ali da na kraju imaju vrlo malo sadržaja. Njegovo strpljenje sada polako slabi“, piše SRF.

Napeti odnosi između dve najveće zemlje EU pokazuju da bezuslovna podrška Ukrajini ne postoji, zaključuje izdanje.

U ponedeljak je u Parizu održana konferencija podrške Kijevu, sazvana na inicijativu francuskog šefa Pete republike, uz učešće lidera desetak zemalja, među kojima su Nemačka, Velika Britanija, Poljska, Danska i Holandija. Makron je nakon sastanka rekao da su njegovi učesnici razgovarali o mogućnosti slanja vojnika u Ukrajinu, ali da nisu postigli konsenzus. On je dodao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Sutradan su vlasti mnogih evropskih zemalja naglasile da nema govora o slanju vojnog osoblja u Ukrajinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija