• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.03.2024

16:10

(VIDEO) Rusi više nemaju milosti! Kasetnim bombama melju sve pred sobom! Ukrajinci pobegli u šume, nije im bilo spasa!

printscreen/shutterstock

Vesti

(VIDEO) Rusi više nemaju milosti! Kasetnim bombama melju sve pred sobom! Ukrajinci pobegli u šume, nije im bilo spasa!

Podeli vest

Ruska kasetna bomba RBC-500 bačena je na šumovito područje gde se pešadija Oružanih snaga Ukrajine zaklonila u pravcu Avdejevke, javljaju ruski ratni dopisnici.

Kako navode ratni reporteri, udar ove bombe naterao je ukrajinske vojnike da napuste svoje položaje.

Za sada nema zvaničnih informacija o žrtvama.

 

 

RBK-500 prema nekim izvorima pokriva površinu do 8 kvadratnih kilometara i uništiva 90 odsto žive sile na tom prostoru.

Ruske snage već nekoliko meseci izvode redovne vazdušne napade kasetnim bombama RBК-500, koje su prilagođene da deluju kao klizne bombe.

- Rusija sada koristi veliki broj novih tipova kliznih bombi koje liče na JDAM u Ukrajini. Deluje da se poput američkih ekvivalenata oslanjaju na satelitsko navođenje i kada se lansiraju na velikoj visini i brzini mogu pogoditi ciljeve udaljene desetinama kilometara - rekao je vojni stručnjak i stručnjak za oružje Dejvid Hembling.

Stručnjak naglašava da se takve bombe lansiraju van domašaja mnogih kijevskih raketa zemlja-vazduh.

- To bi rusko vazduhoplovstvo moglo da učini smrtonosnijim jer je odbrana Кijeva do sada sprečavala ruske avione da izvrše efikasne napade - rekao je Hembling.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija