• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.03.2024

06:15

Drama na Crnom moru! Ode sve dođavola! NATO radi nešto čudno, Rusija javlja: Direktna agresija...

Shutterstock

Vesti

Drama na Crnom moru! Ode sve dođavola! NATO radi nešto čudno, Rusija javlja: Direktna agresija...

Podeli vest

Stalni predstavnik Republike Krim pri predsedniku Rusije, zamenik premijera krimske vlade Georgij Muradov nazvao je pojavu vojnih aviona NATO-a iznad Crnog mora otvorenom agresijom koja izaziva Rusiju na oštar odgovor.

Rusko ministarstvo odbrane je u sredu saopštilo da je ruski lovac Su-30 sprečio britanske vazduhoplovne snage da naruše državnu granicu iznad Crnog mora. Kako se ruski lovac približavao, avion za elektronsko izviđanje i elektronsko ratovanje RC-135 i dva višenamenska lovca RAF Tajfun su se okrenuli.

Dan ranije dogodio se sličan incident koji je uključivao avion za radarsku detekciju i kontrolu velikog dometa E-3F i dva lovca Rafal-S francuskih Vazdušno-kosmičkih snaga. Tada je ruski lovac Su-27 podignut u vazduh.

- Imamo posla sa direktnom agresijom, izazivajući Rusiju na oštar odgovor. Na kraju krajeva, neprijatelj nastoji da otkrije naše najosetljivije tačke ne iz radoznalosti, već da bi udario na njih - rekao je Muradov za RIA Novosti.

Istovremeno, prema njegovim rečima, Krimljani ne sumnjaju u pouzdanost ruskih PVO sistema.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija