• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/strana/kurir/mediji

09.03.2024

12:10

(VIDEO) Moskva odlučila! Ukrajina će biti preorana! Pogledajte kakve monstrum bombe stižu u nezamislivim količinama!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Moskva odlučila! Ukrajina će biti preorana! Pogledajte kakve monstrum bombe stižu u nezamislivim količinama!

Podeli vest

Rusija je prema navodima nemačkog Bilda pokrenula masovnu proizvodnju svoje najteže klizne bombe FAB-1500-M54 od jedne i po tone.

Nemački tabloid navodi da otprilike 50 ukrajinskih vojnika svakodnevno gine na frontu, a većina upravo zbog upotrebe kliznih bombi od strane ruske vojske, među kojima je sve češće i FAB-1500-M54.

Poslednji put su Rusi bacili FAB-1500-M54 na višespratnicu u Кrasnogorovki snimajući to iz dva ugla. Bomba je eksplodirala u stambenoj zoni ispustivši vatrenu loptu visoku 20 spratova.

 

 

Šef ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuk upozorio je još u novembru 2023. godine da postoje indikacije da Rusija priprema masovno korišćenje FAB-1500. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetio je u februaru fabriku u kojoj se proizvode moćne bombe. Ruska TV je tada izjavila da je njihova produkcija trajala od početka rata.

FAB-1500-M54 je poslednja modifikacija bombe КAB-1500 koja je razvijena u Sovjetskom Savezu i korišćena od osamdesetih godina.

Foto: shutterstock/Twitter

 

Ruska Federacija je prema navodima ukrajinskog portala Strana nedavno objavila i planove za proizvodnju nove klizne bombe Drel. Ruski i zapadni izvori tvrde da je Drel vrsta kasetne bombe.

Oružane snage Ukrajine ranije su saopštile da su Rusi u Donbasu pribegli taktici "spaljene zemlje" koja se sastoji u uništavanju položaja i zgrada navođenim vazdušnim bombama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija