• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.03.2024

12:57

Boris Džonson u tajnoj poseti! Šta će biti sa isporukom oružja za Rusiju? I zašto britanski mediji kriju ovo mesec dana!

AP/Reuters/Fotomontaža

Vesti

Boris Džonson u tajnoj poseti! Šta će biti sa isporukom oružja za Rusiju? I zašto britanski mediji kriju ovo mesec dana!

Podeli vest

Bivši britanski premijer Boris Džonson tajno je putovao u Venecuelu prošlog meseca na nezvanične razgovore sa liderom te zemlje Nikolasom Madurom, objavili su danas britanski mediji.

Kako se navodi, Džonson je razgovarao sa Madurom o Rusiji i Ukrajini, uprkos tome što Velika Britanija ne priznaje legitimitet Madurove vlasti, piše Sandej tajms.

Kako se navodi, razgovori Džonsona i Madura o ratu u Ukrajini vođeni su u jeku zabrinutosti zapadnih vlada i obaveštajne zajednice da bi Venecuela mogla da isporuči oružje ili drugu vojnu pomoć Rusiji.

Džonson i predsednik Venecuele su takođe razgovarali o uslovima za normalizaciju međudržavnih odnosa, s obzirom na to da Velika Britanija ne prihvata legitimitet 11-godišnje vladavine Madura, prenosi Gardijan.

Kancelarija bivšeg britanskog premijera saopštila je da je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron bio upoznat sa Džonsonovom posetom, kao i da je Džonson o toj poseti razgovarao i sa Kolinom Dikom, britanskim ambasadorom u Venecueli.

Foto: AP/Tanjug

Džonson posetio Madura u Venecueli, glavna tema - rat u Ukrajini

Neimenovani izvor Forin ofisa je potvrdio da je Džonson obavestio Kamerona o susretu sa Madurom, rekavši da je reč o privatnoj poseti, a kako to nije bio zvanični susret "dozvola nije bila ni potrebna ni tražena".

- Boris Džonson se sastao sa zvaničnicima vlade Venecuele uz znanje britanskog ministra spoljnih poslova kako bi naglasio potrebu da Venecuela prihvati odgovarajući demokratski proces. On je više puta jasno stavio do znanja da ne može biti uslova za normalizaciju odnosa sve dok Venecuela u potpunosti ne prihvati demokratiju i poštovanje teritorijalnog integriteta svojih suseda - izjavio je portparol Borisa Džonsona.

Venecuela ima najveće rezerve nafte na svetu, podržava ruskog predsednika Vladimira Putina i okrivljuje NATO za rusku invaziju na Ukrajinu, navodi se u tekstu, prenosi Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija