• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2024

18:00

Ukrajina je bila samo paravan! Nešto krupnije NATO cilja: Opkolili su Rusiju, novo žarište samo što nije eksplodiralo!

Shutterstock, PngWing

Vesti

Ukrajina je bila samo paravan! Nešto krupnije NATO cilja: Opkolili su Rusiju, novo žarište samo što nije eksplodiralo!

Podeli vest

Krimski politički ekspert Denis Baturin nazvao je ulazak Finske i Švedske u NATO planom alijanse za preuzimanje kontrole nad Baltičkim morem.

Švedska je postala 32. članica NATO-a, protokol o njenom pristupanju alijansi stupio je na snagu 7. marta.

- Zapad je iskoristio ukrajinsku krizu za dalje širenje NATO-a, čime je nastavio da uništava evropsku bezbednosnu arhitekturu. 7. marta je stupio na snagu protokol o pristupanju Švedske NATO-u, a 8. marta avion Gulfstream S102B iz sastava švedskog ratnog vazduhoplovstva preleteo je Poljsku u blizini granica Kalinjingradske oblasti i Belorusije, tako da je Zapad sproveo plan da Baltičko more pretvori u „NATO jezero - rekao je Baturin za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Finska, koja je ušla u NATO nešto ranije od Švedske, takođe ima kopnenu granicu sa Rusijom dugu preko hiljadu kilometara.

- Zato je Finska dugo bila neutralna zemlja, a kao rezultat sovjetsko-finskog rata njena granica sa SSSR-om je potpuno pomerena od Lenjingrada - naglasio je ekspert.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija