• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2024

13:40

(FOTO) Šok u Britaniji! Obesio se poznati plaćenik iz Ukrajine! Došao da ubija Ruse, pa mentalno pukao - nije mu bilo spasa!

Shutterstock

Vesti

(FOTO) Šok u Britaniji! Obesio se poznati plaćenik iz Ukrajine! Došao da ubija Ruse, pa mentalno pukao - nije mu bilo spasa!

Podeli vest

Dvadesetpetogodišnji Britanac Hari Greg koji se borio za Ukrajinu, izvršio je samoubistvo vešanjem po povratku u Veliku Britaniju, javljaju ostrvski mediji, pozivajući se na informacije iz zvanične istrage.

Greg, koga je bivša premijerka Liz Tras inspirisala da ode u Ukrajinu, navodno je patio od posttraumatskog stresnog poremećaja, i prema tvrdnjama njegove majke, nije dobio adekvatnu pomoć.

U februaru 2022, Tras, koja je tada bila ministarka spoljnih poslova, rekla je na nacionalnoj televiziji da će "apsolutno" podržati državljane Velike Britanije koji idu da se bore za Ukrajinu. 

Njena izjava usledila je nakon što su kijevski zvaničnici pozvali strane dobrovoljce da se pridruže borbi. 

 

 

- Narod Ukrajine se bori za slobodu i demokratiju, ne samo za Ukrajinu već i za celu Evropu. Ako ljudi žele da podrže tu borbu, ja ću ih podržati u tome - rekla je tada.

Njeni komentari bili su u suprotnosti sa stavom vlade, koja je tvrdila da svako ko se "bori ili pomaže drugima koji su uključeni u sukob" može biti krivično gonjen po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prema izveštaju Gregove majke, kako citira "Dejli mejl", njen sin, čije je jedino vojno iskustvo bilo šest godina u kadetima vojske od 11. godine, odlučio je da otputuje u Ukrajinu nakon što je čuo njenu izjavu.

 

 

- Teško je patio od postraumatskog sttresnog poremećaja jer se borio na linijama fronta u Ukrajini. Tu mu, nažalost, nije bilo pomoći - dodala je ona u izjavi u Županijskom sudu, a preneli su mediji. 

Prošlog jula, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da strance koji se bore na strani Kijeva, kao i nacionalne vlade koje prikrivaju svoje prisustvo, treba podsetiti da su zapadni plaćenici "legitimne mete" ruske vojske.

Više od 5.800 stranih plaćenika, uglavnom iz Poljske, SAD i Velike Britanije, ubijeno je u Ukrajini otkako je Moskva počela Specijalnu vojnu operaciju u februaru 2022, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u decembru prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija