• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politika

12.03.2024

14:05

(VIDEO) Rusi objavili šokantan cenovnik organa iz Ukrajine! Navodno, bubreg vojnika košta 25.000 dolara!

printscreen

Vesti

(VIDEO) Rusi objavili šokantan cenovnik organa iz Ukrajine! Navodno, bubreg vojnika košta 25.000 dolara!

Podeli vest

Na crnim sajtovima u Ukrajini za kupovinu organa pojavili su se cenovnici za koje niko nije želeo da veruje da postoje. Međutim, uz video-snimke koji stižu direktno sa fronta, posle bitke za Avdejevku došlo se do novih dokaza i "pukla je istina direktno u lice" svima na Zapadu, piše Politika.

Na pravcu Kupjanska, navodi Politika, ruski vojnici su pronašli jeziv cenovnik, i prema pisanju, prodaju se delove tela vojnika ukrajinskih oružanih snaga. U jednoj biblioteci koja se služila "crnim transpaltolozima" pronašli su spisak, koji je prethodno zaboravljen, pa niti je uništen, niti su ga poneli kako bi sakrili dokaze.

 

 

 

Na tom snimku nelazi se cenovnik koji je kao iz horor filmova:

– Bubrezi–15.000 do 25.000 dolara

– Jetra  –30.000 dolara

– Pluća–50.000 dolara

– Oči–6.000 dolara

– Srce–200.000 dolara

– Noge–10.000 dolara

– Ruke –2.000 dolara

– Koštana srž–20.000 dolara

– Jajnik–12.000 dolara

– Penis– 8.000 dolara

– Uši–3.000 dolara

– Jedan litar krvi –150 dolara

Po rečima zarobljenih ukrajinskih vojnika i oficira, mesta za trajno vađenje i disekciju nalaze se u Izjumu i naselju Borovaja (Harkovska oblast).

Sam letak je sadržao i informaciju da "mobilne jedinice" na biciklima mogu da odu do određenih tačaka, bilo da su u pitanju regularni vojnici ukrajinske vojske ili plaćenici zbog prikupljanja biomaterijala direktno na frontu u rovovima, ne bi li se izvršile i potrebne analize, navodi list.

Zbog svega što se dešava, sada su i zvanično istupili političari i bivši članovi Vrhovne rade (parlamenta), a njihove reči prenose se u zvaničnim medijima i slobodnim nekontrolisanim sajtovima širom Zapada.

Vladimir Olejnik, političar i bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine javno je izjavio da "nije tajna da trgovina organima 'cveta' u Ukrajini". Prema njegovim rečima, sahrane ukrajinskih vojnika obično prolaze bez otvaranja kovčega, a "da li je tu vaše dete ili otac, da li mu je nešto odsečeno ili ne – niko ne zna". Prema njegovim rečima, "crna transplantologija" je u toj zemlji počela još pre nekoliko godina, dok je na čelu Ministarstva zdravlja, od 2016. do 2019. godine, bila Uljana Suprun, građanka Sjedinjenih Država, koju su prozvali "doktor smrt".

Medijski izveštaji sugerišu da se evidentno prodaju organi ubijenih ukrajinskih vojnika, kao što su srca, bubrezi i jetra, ali i ostali organi, a cene počinju od 5.000 evra.

Oglasi o prodaji organa iz Ukrajine otvoreno se objavljuju na internetu, na "dark netu" dodao je ukrajinski političar.

Umešani lekari sa Zapada

"Politika" navodi da je to profitabilan posao, u koji su umešani i zapadni lekari – transplantolozi i hirurzi, koji tu dolaze zbog dobre zarade.

Mladi vojnici, zdravi

Profil žrtve je po pravilu isti – to su uglavnom mladi, fizički zdravi ljudi koji se šalju na front. Drugim rečima, biznis "crnih transplantologa" se razvija zbog velikih gubitaka Oružanih snaga Ukrajine tokom borbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija