• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2024

18:40

Pakao! Ameri hitno javljaju: Kreće masovno stradanje Ukrajinaca! Kijev poslao alarmantnu poruku zapadnim saveznicima!

Shuterstock

Vesti

Pakao! Ameri hitno javljaju: Kreće masovno stradanje Ukrajinaca! Kijev poslao alarmantnu poruku zapadnim saveznicima!

Podeli vest

Ukrajina je poručila svojim zapadnim sponzorima da ostaje bez municija za neke sisteme protivvazdušne odbrane, to jest da će im ista trajati do kraja marta, objavio je "Vašington post", pozivajući se na američke zvaničnike.

Prema izvorima lista, predstavnici Kijeva su ove podatke izneli na bezbednosnoj konferenciji prošlog meseca, upozorivši da će nedostatak PVO raketa "značajno uticati na život u urbanim delovima Ukrajine", odnosno da će ukrajinske snage moći da gađaju svaki peti ruski projektil, dok su dosad navodno pogađali čak četiri od pet raketa.

Američki zvaničnici koji su govorili za "Vašington post" upozorili su na "katastrofalno stanje ukrajinske vojske i na potencijalno masovne žrtve" ukoliko Kijev ne dobije veću vojnu pomoć od Vašingtona.

Inače, administracija predsednika Sjedinjenih Država Džozefa Bajdena od oktobra 2023. pokušava da progura paket pomoći vredan 60 milijardi dolara, što uporno sputavaju tvrdokorni republikanci koji zahtevaju povećanje sredstava za obezbeđenje granice SAD s Meksikom.

Rusija sprovodi veliku raketnu i bespilotnu kampanju protiv ukrajinskih vojnih ciljeva, objekata odbrambeno-industrijskog kompleksa i ključne infrastrukture od jeseni 2022. Ministar odbrane RF Sergej Šojgu ranije je rekao da je cilj napada da se "uništi ukrajinski vojni potencijal".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija