• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2024

23:30

Odlične vesti za Rusiju! Zemlja EU odbila da uđe u NATO! Jedan neprijatelj manje u srcu Evrope!

Shutterstock/printscreen

Vesti

Odlične vesti za Rusiju! Zemlja EU odbila da uđe u NATO! Jedan neprijatelj manje u srcu Evrope!

Podeli vest

Austrijski ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg odbacio je danas mogućnost ulaska Austrije u NATO, rekavši da zvanični Beč "ni u kom slučaju nema želju da pristupi" Alijansi.

- Mislim da je potpuno pogrešno pretvarati se da postoji samo NATO, a da su svi ostali iluzionisti i da ne vide realnost - rekao je Šalenberg, gostujući na austrijskom javnom servisu ORF.

On je naveo da je Austrija vojno neutralna, ali je istakao da je i uvek imala svoj stav.

Komentarišući debatu o slanju kopnenih trupa u Ukrajinu koju je pokrenuo francuski predsednik Emanuel Makron, Šalenberg je rekao da je ona "suvišna i nepotrebna".

- Nećemo dozvoliti da budemo uvučeni u to. Ovo nije sukob između NATO-a i Rusije - poručio je Šalenberg.

Govoreći o ratu u Gazi i sve glasnijim kritikama na račun Izraela, Šalenberg je poručio da "Izrael ima pravo na samoodbranu".

- To, naravno, nije blanko ček. Crvena linija je međunarodno pravo - naveo je austrijski ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija