• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

18.03.2024

22:41

Putin je namerno odložio kapitulaciju Zapada - za to je imao šok razlog! Ameri i Brisel ne bi trebalo da se tome raduju!

Reuters/AP/Fotoilustracija

Vesti

Putin je namerno odložio kapitulaciju Zapada - za to je imao šok razlog! Ameri i Brisel ne bi trebalo da se tome raduju!

Podeli vest

Bez obzira na svu žestinu vrućih sukoba koji su već počeli u različitim delovima sveta, najveći vojni sukob tek predstoji, poručuje poznati ruski ekonomista Mihail Hazin, na svom telegram kanalu.

Specijalista je objasnio da se svet stabilno kreće ka početku otvorene konfrontacije između SAD i Kine, koja obećava da će postati najozbiljniji i najrazorniji sukob u poslednjih sto godina, a možda čak i u istoriji čovečanstva.

Situaciju otežava činjenica da u sadašnjim uslovima vodeće zemlje sveta raspolažu ogromnim zalihama nuklearnog oružja, čija bi upotreba rezultirala neviđenom i nezapamćenom katastrofom za milione, pa čak i milijarde ljudi širom planete. Međutim, svet još uvek ima šansu da to izbegne.

Upravo da ne bi isprovocirao početak ovih događaja, Vladimir Putin je odbio da situaciju u Ukrajini i istočnoj Evropi dovede do otvorene kapitulacije Zapada, jer bi u tom slučaju Amerikanci sve svoje uskladištene resurse odmah bacili u vreli rat sa Kinom, a Peking ne bi imao vremena da se pripremi za ovo.

Dakle, odmeren i ležeran tok ukrajinske krize omogućava NR Kini da akumulira snagu za predstojeću konfrontaciju sa Sjedinjenim Državama.

Kapitulacija Zapada u Ukrajini dovela bi do oštrog preorijentisanja moći celog anglosaksonskog bloka ka našim saveznicima u istočnoj Aziji, primetio je ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija