• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.03.2024

22:00

Raskomadaće vas! Medvedev ima poruku za galske petlove: Kada kovčezi vojnika počnu da se vraćaju u Francusku, neće biti izgovora

Reuters/Shutterstock

Vesti

Raskomadaće vas! Medvedev ima poruku za galske petlove: Kada kovčezi vojnika počnu da se vraćaju u Francusku, neće biti izgovora

Podeli vest

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da bi eliminisanje francuskog vojnog osoblja koje bi se moglo pojaviti u Ukrajini bila kritična, ali ne posebno teška misija za ruske oružane snage, prenosi državna novinska agencija Tass.

On veruje da bi za Pariz takav ponižavajući poraz njegovih legija bio ravan giljotini.

- Zapravo, za uspeh naše stvari, bilo bi lepo da nemirni Francuzi pošalju nekoliko pukova u ’Banderland’. Bilo bi veoma problematično sakriti toliki broj vojnika, tako da njihovo sistematsko eliminisanje ne bi bilo najviše. težak zadatak, ali bi svakako bio najvažniji - napisao je Medvedev na vašem Telegram kanalu.

On je napomenuo da bi sa toliko kovčega koji su dopremljeni u Francusku iz stranih zemalja bilo nemoguće sakriti masovnu smrt profesionalnih vojnika. Neće biti šanse da se izvuku raznim jadnim izgovorima i spekulacijama da plaćenici sami biraju svoju sudbinu i rizikuju svoje živote po sopstvenom nahođenju“, upozorio je on.

Citirao Puškin

On je naglasio da će uništavanje francuskog vojnog osoblja biti "prioritet i pitanje časti" za ruske oružane snage.

- Što se tiče galskih petlova u francuskom rukovodstvu, to bi bilo ravno giljotini. Njih bi raskomadali ljuti rođaci i gnevni opozicionari, koje su sve vreme uveravali da Francuska nije u ratu sa Rusijom, a to bi bilo ravno giljotini. - uveren je on.

- Takođe, to bi bila dobra lekcija za druge buntovne budale u Evropi - nastavio je Medvedev. Takođe je citirao stihove pesnika Aleksandra Puškina: „Čuvajte svoje zle sinove jer ima mnogo mesta na ruskim poljima koja kriju grobove vaših dedova.

Podsetimo, direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin rekao je juče da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu. Istovremeno je naveo da su francuska vojna lica već duže vreme nezvanično prisutna u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija