• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2024

08:25

Svet na ivici još brutalnijeg pokolja! Poruka Netanjahua šokirala čak i Ameriku: Završiće posao...

Reuters

Vesti

Svet na ivici još brutalnijeg pokolja! Poruka Netanjahua šokirala čak i Ameriku: Završiće posao...

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je američkim republikanskim senatorima da će Izrael nastaviti svoje napore da porazi palestinsku militantnu grupu Hamas u Pojasu Gaze, izjavili su senatori nakon što im se Netanijahu obratio.

- Uradiće ono što je rekao da će uraditi. Završiće to - rekao je senator Džim Riš, prenosi Rojters.

On je dodao da se Netanjahu pozabavio civilnim žrtvama i potrebom za slanjem veće pomoći u Gazi.

Riš je naveo da Netanijahu "veoma podržava" planove za izgradnju privremenog pristaništa i dopremanje pomoći Gazi morskim putem.

Izraelski lider razgovarao je sa republikancima putem video linka nedelju dana nakon što je lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer održao govor u Senatu u kom je oštro kritikovao Netanijahua kao prepreku miru i pozvao na nove izbore u Izraelu, navela je agencija.

- Tražili smo... od njega podatke i dobili smo podatke o ratu, oslobađanju talaca i naporima da se porazi Hamas. Rekli smo mu da Izrael ima svako pravo da se brani, a on je kazao da je to upravo ono što oni nastavljaju da rade - rekao je senator Džon Baraso.

Demokratski lideri se bore sa podelama u svojoj stranci oko humanitarne katastrofe u Gazi pet meseci nakon rata koji je počeo napadima Hamasovih militanata na Izrael 7. oktobra.

Šumerov portparol je rekao da je Netanijahu ponudio da razgovara i sa demokratama, ali je Šumer to odbio, rekavši da razgovori ne bi trebalo da budu pristrasni.

- Veoma mi je stalo do Izraela i njegove dugoročne budućnosti. Kada to pitanje učinite partijskim, povređujete cilj pružanja pomoći Izraelu - rekao je Šumer novinarima
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija