• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2024

15:30

Učinite to! Putin progovorio o zauzimanju prištinskog aerodroma: Dosad neviđene informacije o akciji ruskih snaga!

Reuters

Vesti

Učinite to! Putin progovorio o zauzimanju prištinskog aerodroma: Dosad neviđene informacije o akciji ruskih snaga!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da ga je tokom događaja u Jugoslaviji 1999. godine, kada je obavljao funkciju sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije, tadašnji načelnik Generalštaba Anatolij Kvašnjin pitao za njegovo mišljenje o zauzimanju aerodroma "Slatina" u Prištini, na šta je on je odgovorio: "Ako smatrate da je prikladno, učinite to."

U junu 1999. godine, ruske oružane snage su pokrenule usiljeni marš – iznenadna su se pojavile na Kosovu i preuzele kontrolu nad aerodromom Slatina (glavni vojni aerodrom u blizini Prištine), i to nekoliko sati pre nego što su snage NATO planirale da ga zauzmu. Svoja sećanja na te događaje Putin je podelio u intervjuu za film "Beograd" na TV kanalu Rusija 1.

- Ja sam tada bio sekretar Saveta bezbednosti, došao je tadašnji načelnik Generalštaba, general Kvašnjin. Rekao mi je da postoji ideja da se zauzme ovaj aerodrom - izjavio je ruski predsednik.

Prema rečima Vladimira Putina, na pitanje "zbog čega je to potrebno?", Kvašnjin je tada odgovorio: "Jasno je da ćemo jednog dana morati da odemo, ali biće nešto čime ćemo moći da se cenjkamo."

Predsednik Rusije je potom rekao da je znao da Kvašnjin nije rizikovao da ovu akciju koordinira sa visokim zvaničnicima, prvenstveno iz Ministarstva odbrane.

- U svakom slučaju, razgovarao je sa mnom o tome i pitao me za mišljenje, na šta sam mu ja odgovorio: 'Ako smatrate da je prikladno, učinite to' - zaključio je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija