• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.03.2024

06:00

(FOTO/VIDEO) Monstrumi sve priznali! Moskva pod opsadom, sud doneo odluku o teroristima!

Tanjug/AP

Vesti

(FOTO/VIDEO) Monstrumi sve priznali! Moskva pod opsadom, sud doneo odluku o teroristima!

Podeli vest

Moskovski sud podigao je optužnice protiv glavnoosumnjičenih za masakr u koncertnoj hali "Krokus siti hol", koji su uhapšeni u petak.

Basmanski sud u Moskvi sastao se kako bi saslušao slučaj osumnjičenih, privedenih nakon smrtonosnog napada koji je odneo živote više od 130 ljudi.

Osumnjičeni, za koje se veruje da su svi državljani Tadžikistana, pojedinačno su se pojavili pred sudom.

 

Saidakrami Račabalizoda, optužen za napad u koncertnoj hali "Krokus siti hol", priznao je krivicu, rečeno je "RIA Novostima".

Foto: Tanjug/AP

 

"Račabalizoda je priznao krivicu", naglašeno je iz suda.

Optuženi je državljanin Tadžikistana. Na ročištu je sa sudijom komunicirao preko prevodioca. Račabalizoda je rekao da je rođen 1994. godine i da ima četvoro dece. Naveo je i da ima prijavljeno mesto boravišta u Rusiji, ali ga se ne seća. 

Prethodno je još jedan optuženi, Dalerdžon Mirzojev, priznao krivicu za zločin.

Foto: Tanjug/AP

 

"Mirzojev je kao deo naoružane organizovane grupe, učestvovao u pucnjavi na građane Ruske Federacije koji su se nalazili u koncertnoj hali "Krokus siti hol", nakon čega su optuženi zapalili koncertnu halu", istaknuto je u sudu.

Sud je podigao optužnicu za terorizam protiv tridesetdvogodišnjeg Mirzojeva, a osumnjičenom preti kazna doživotnog zatvora, ako bude proglašen krivim.

Foto: Tanjug/AP

 

Treći terorista Šamsidin Fariduni, takođe je priveden u zgradu suda u Moskvi. Fariduni je priznao krivicu za učešće u terorističkom napadu u "Krokus siti holu" i njemu je sud odredio pritvor u trajanju od dva meseca.

Četvrta osoba optužena za teroristički napad, Muhamadsobir Fajzov, doveden je u salu na nosilima.

On je ranjen tokom hapšenja.

Moskovski sud je Fajzovu odredio pritvor u trajanju od dva meseca.

Fajzov je radio u berbernici u Ivanovu, javlja dopisnik "RIA Novosti" iz Basmanskog suda u Moskvi.

Foto: Tanjug/AP

 

Uz pomoć prevodioca komunicirao je sa sudijom. Objasnio je da je rođen u Tadžikistanu 2004. godine. Ima srednje obrazovanje.

"Privremeno je nezaposlen, pre toga je radio kao frizer u berbernici u Ivanovu, gde je i prijavljen", objasnio je prevodilac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17