• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.03.2024

20:00

Kad pređu granicu - paljba! Dramatična najava Lukašenka: Vojnim putem uništiti sve koji krenu!

Shutterstock/AP

Vesti

Kad pređu granicu - paljba! Dramatična najava Lukašenka: Vojnim putem uništiti sve koji krenu!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je da se svaka provokacija na granici zemlje mora sprečavati vojnim putem.

- Javno ću reći: svaka provokacija se mora sprečavati vojnim putem. Niko nikome ne treba da popušta. Svaka povreda državne granice – paljba - istakao je Lukašenko, prenosi Telegram kanal „Pul prvog“.

Lukašenko u okviru iznenadne provere borbene gotovosti Oružanih snaga zemlje proverava ispunjenje zadataka jednog od tenkovskih bataljona na ošmjanskom taktičkom pravcu u Grodnjenskoj oblasti Belorusije koja se graniči sa Poljskom i Litvanijom.

Komentarišući koncentrisanje snaga NATO-a u blizini granica zemlje, Lukašenko je rekao da će, ako se Minsk malo primiri, oni napasti.

- Da li oni ozbiljno misle da mi i Rusi pokušavamo ili da ćemo ih napasti? Zašto kopaju protivtenkovske rovove... Ne nameravamo da idemo tamo - istakao je Lukašenko.

On je napomenuo da Oružane snage Belorusije ne smeju da se opuštaju.

- Sigurni smo da će nas, čim se opustimo, napasti. To je sasvim izvesno. Ali mi ne nameravamo tamo da idemo - rekao je beloruski predsednik.

Kako je Lukašenku raportirao komandant Severozapadne operativne komande Aleksandar Naumenko, situacija na severozapadnom operativnom pravcu i dalje je komplikovana i ima tendenciju rasta tenzija. To potvrđuju inženjerijske strukture u vidu protivtenkovskih rovova, vatrenih položaja, kao i koncentrisanje logistike i municije u skladištima koje se grade u blizini beloruske državne granice u pograničnom području.

Ministarstvo odbrane Belorusije je 11. marta najavilo početak još jedne provere borbene gotovosti vojnih jedinica. Ministarstvo je tada istaklo da je provera sveobuhvatna. Jedinice će morati da se premeštaju u naznačena područja i sprovode niz vežbi i obuka, uključujući borbeno pucanje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija