• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.03.2024

12:23

Ovo je uslov Zapada za mir u Ukrajini! Šolc se upravo oglasio i otkrio detalje!

Reuters

Vesti

Ovo je uslov Zapada za mir u Ukrajini! Šolc se upravo oglasio i otkrio detalje!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je mir u Ukrajini moguć u svakom trenutku ukoliko predsednik Rusije Vladimir Putin prekine svoju, kako je naveo, "varvarsku" kampanju i povuče trupe.

Šolc je kazao za "Markiše algemajne cajtung" da je uvek bilo inicijativa za posredovanje. 

- Na primer, odmah po izbijanju rata Rusija i Ukrajina su direktno pregovarale jedna sa drugom. Pregovori su tada propali jer ih je Rusija koristila samo kao izgovor da istovremeno pomeri svoje trupe na istok za veliku ofanzivu - istakao je nemački kancelar. 

Kako  tvrdi, tada su na videlo izašli "masakri" u Buči i Irpinu - neverovatni zločini protiv ljudskih prava koje su ruske oružane snage počinile nad civilnim stanovništvom, čime su razgovori lišeni svake osnove. 

- Nešto kasnije razgovaralo se o sporazumu o žitu, sa uspehom. Nažalost, Putin ga je u nekom trenutku ponovo otkazao - dodao je Šolc.

On je naveo da je bilo i razgovora o bezbednosti u Zaporožskoj nuklearnoj elektrani i o razmeni zatvorenika. 

- Brojne zemlje, uključujući Ukrajinu, trenutno razgovaraju na nivou savetnika za bezbednost kako bi moglo izgledati nešto što bi moglo da dovede do mirovnog procesa, ali dozvolite mi da budem vrlo jasan: mir je moguć u svakom trenutku. Putin samo treba da prekine svoju 'varvarsku' kampanju i povuče trupe - istakao je Šolc.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija