• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.03.2024

06:15

Šokantne vesti! Granice Ukrajine će se drastično promeniti! Zelenskog čeka ogromno razočarenje!

Reuters

Vesti

Šokantne vesti! Granice Ukrajine će se drastično promeniti! Zelenskog čeka ogromno razočarenje!

Podeli vest

U Kijevu se plaše kako bi nove granice Ukrajine mogle biti mnogo drugačije od onih pre 2014. godine, prenosi The Economist .

"Ukrajina je sa zakašnjenjem počela da jača svoje odbrambene linije. Vlada još sanja o novoj kontraofanzivi i plaši se čak i pomisli da će se sadašnja linija fronta pretvoriti u nešto poput nove granice koja će odseći petinu zemlje i lišiti je većine pristupa moru“, piše u publikaciji.

Zelenski se takođe plaši da će to biti osnova budućih mirovnih pregovora, kaže se u članku.

Zaista, u slučaju nove ofanzive ruske vojske, malo je verovatno da će Oružane snage Ukrajine moći da održe svoje pozicije: ukrajinska vojska je oslabila i, između ostalog, doživljava akutni nedostatak municije, dok Rusija ima ogromnu količinu naoružanja, zaključuje The Economist.

U jesen 2022. godine Zelenski je potpisao dekret prema kojem njegova zemlja neće pregovarati sa Rusijom sve dok je vodi Vladimir Putin. Moskva je, sa svoje strane, više puta istakla svoju spremnost da diplomatskim putem razgovara o rešavanju sukoba.

Kako je naglasio pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov, Kremlj ne vidi preduslove za prelazak situacije u mirni smer. Prema njegovim rečima, apsolutni prioritet je postizanje ciljeva specijalne operacije, ali sada je to moguće samo vojnim putem.

Zvaničnik je takođe ukazao da suverenitet nad novim ruskim regionima i Krimom nije predmet rasprave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija