• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RIA

29.03.2024

11:12

U Tadžikistanu privedeno devet osoba povezanih sa terorističkim napadom u Moskvi!

Reuters

Vesti

U Tadžikistanu privedeno devet osoba povezanih sa terorističkim napadom u Moskvi!

Podeli vest

Devet stanovnika predgrađa Dušanbea privedeno je zbog kontakata sa počiniocima terorističkog napada u Krokus siti holu, rekao je za RIA Novosti izvor u tadžikistanskim specijalnim službama.


- Devet meštana Vahdatskog okruga privedeno je zbog kontakta sa osobama koje su izvršile teroristički napad na Krocus siti hol 22. marta - rekao je sagovornik agencije.

Uhapšeni su takođe osumnjičeni za veze sa terorističkom Islamskom državom.

Podsetimo, ruski Istražni komitet saopštio je u četvrtak da je dokazao vezu između direktnih izvršilaca terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u predgrađu Moskve i "ukrajinskih nacionalista".

"Kao rezultat rada sa pritvorenim teroristima, proučavanja tehničkih uređaja oduzetih od njih i analize informacija o finansijskim transakcijama, dobijeni su dokazi o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima", navodi se u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Ističe se da postoje dokazi da su izvršioci terorističkog napada primili "značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine" koji su, kako se navodi, korišćeni za pripremanje zločina.

Iz istražnog komiteta dodaju da je još jedan osumnjičeni za finansiranje terorizma identifikovan i priveden. U terorističkom napadu, 22. marta uveče, pre koncerta u "Krokus siti holu" u Moskvi život su izgubile 143 osobe.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija